Kan för övrigt tillägga...

...att anledningen till att det inte är så sjukt mycket matsnack på bloggen är för att sambon sköter den största delen av matlagningen hemma.

"Ja, men lägg ut hans recept då?" tänker du, men det är inte så enkelt, boys and girls.

Han lagar nämligen aldrig mat efter recept. Det blir gott ändå! För det mesta i alla fall. Nu har han släppt lite på sitt tvångsmässiga bruk av sweet-chili-sås i varenda maträtt. Han är bra :) Jag gillar honom. Skön snubbe.

Får se vad han kokar ihop i kväll. Jag röstar dock på ostbricka med vinet vi fick med oss hem från Danmark. Vi var förbi ostdisken på NK i förrgår och låtsassnobbade oss. (Då får man jättemånga smakprover!)

Tips till dig som vill göra egen ostbricka:
  • 3-4 ostar räcker gott och väl för att mätta magen om man äter bröd också. Kex, pita, brödpinnar - allt funkar lika bra! Helst ljust bröd dock.
  • Försök att variera sorterna och styrkorna även om du har en fabless för grönt mögel eller brie. Börja käka de mildare ostarna, annars blir du liksom bedövad i munnen av de starka ostarna, så att du missar smaken av de milda.
  • Satsa på söta tillbehör som vindruvor, paprika eller skivade päron.
  • Smakupplevelsen av chevré blir helt gudomlig tillsammans med honung, rödbetor och valnötter.
  • Rött eller vitt vin går lika bra vilket som tycker jag, även om jag föredrar rött eller rosé till ost.
Ha en trevlig helg!

Hälsningar,
/HM Mia (Välj själv om du vill tolka som Hennes Majestät eller HusMor)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar