Sagomuffins


"Det ser ut som något ur Alice i underlandet", sa maken när han fick blågröna muffins på sin 29:e födelsedag istället för tårta. Nästa reaktion var någon slags chock över att de smakade citron. Oerhört underhållande.

Såhär gjorde jag:

* Normal muffinssmet med rivet citronskal i.
* Glasyr av florsocker, sån där vit..öh... vad heter det... Filadelfia-ost, 1 msk citronsaft, en rejäl bit smält smör och ett par droppar blå karamellfärg.
* Vänta tills muffinsarna (eh, böjningen) svalnat en aning innan du geggar på glasyren. Ställ sedan ut hela rasket på balkongen eller i kylen. Var dock beredd på att glasyren inte kommer att stelna helt och hållet, så räkna inte med att kunna frakta godbitarna hur som helst.

Jag var blå om fingrarna ett dygn efter baket (trots dusch och diverse handtvättar) så jag vet inte om man egentligen vill veta vad som är i den där blåa karamellfärgen. Nåja, det var väl den enda gången i livet jag var någonstans i närheten av att vara blåblodig.

2 kommentarer:

  1. SÅ snyggt! Jag är imponderad och jag håller fullkomligt med dig – hade det inte varit du som skrivit bloggen hade jag trott att det var Tim Burton som bakat i köket

    SvaraRadera