Kappsäck full av sånger

Har man en miljard stuvbitar i miniformat och ett par timmar att slå ihjäl kan man snickra ihop en sångpåse. Det är helt enkelt en tygpåse i vilken man stoppar leksaker och mjukisdjur som representerar olika sånger. När det vankas lektajm får barnet välja en figur, och så sjunger man tillsammans den låt som den lilla godingen valt ut. Med tidens gilla gång kan man fylla på påsen med nya leksaker som det går att sjunga om.

Bokstäverna på påsen har jag ritat med pennorna Promarker som finns på Classe (svindyra tyvärr, 250 spänn för en uppsättning) och ska hålla på alla möjliga underlag, men jag är ändå skeptisk till om färgerna håller för en tvätt. Jag lät bli att rita på leksakerna eftersom mitt sunda förnuft säger mig att färgen kanske inte heller är så nyttig för små knattar att suga i sig.


Jag ska redan nu poängtera att jag inte på något sätt är först med den här idén, den finns till och med i kommersiellt format, men det blir ju riktigt personligt och kul när man själv får länsa leksaksskåpet / tyglådan och utforma sin egen lilla repertoar.En enkel ögla fastsydd baktill på påsen förenklar förvaringsmöjligheterna.


Eftersom jag är en mor som valt att ta saker som de kommer så har jag ingen aning om när barn förstår tjusningen med sång eller kan sjunga med själva. Så mycket vet jag i alla fall att Selma inte är där riktigt ännu, men eftersom jag även är världens ivrigaste människa vill jag ju börja leka med den på en gång, så min första sångpåse för följa med som gåva till två små gossar på 3 år respektive 10 månader på playdate imorgon. Då kanske jag får en fingervisning om vilken ålder som passar bäst. Men för säkerhets skull har jag försökt att verkligen sy fast alla bitar lite extra hårt så att de tål att gnagas på och dras i.Påsen stängs med en dragsko. Det är knutar i ändarna på snöret så att knappen inte kan lossna. Men för säkerhets skull är knappen enorm så att den inte kan fastna i små barnhalsar. 

Påsen stängs med en vanlig dragskolösning som jag pillade ihop med en överbliven reservknapp från en jacka. (Kolla på tvättlapparna inne i dina ytterkläder, där sitter ofta stora reservknappar fastsydda.) På baksidan av påsen har jag sytt fast en enkel ögla om man vill kunna hänga upp påsen på en krok.

Ska man ge bort påsen kan det vara bra att skriva ner alla låttexterna och skicka med ifall att mottagaren inte kan dem utantill.

Ja, ni kan ju kanske gissa er till vilka låtar jag haft i åtanke av att kika på bilden där allt från blommig falukorv till en anatomiskt korrekt spindel finns med. :)

Maken var inte så sugen på att sjunga, så jag får be att återkomma med en recension efter morgondagens playdate med lite yngre människor.

Tjillevipp!

6 kommentarer:

 1. gud du är så duktig mia. en riktig stålmorsa!

  SvaraRadera
 2. Åh :) Tack snälla rara! Vi får väl se om mina ansträngningar att leda in Selma på den musikaliska vägen ger utdelning när hon är 15 och ska söka till space-Idol (eller vad det nu kommer att heta i framtiden.)

  SvaraRadera
 3. Å gud så fint! Jag sjunger gärna! Fast då vill jag dra ett djur ur påsen åxå. (I väntan på att Selmis blir stor nog att sköta jobbet alltså :))

  SvaraRadera
 4. wow!! superfin och verkar vara en rolig grej att sno ihop själv. det blir som du skriver en mer personlig prägling på det då! jag vill också vara med och dra djur och sjunga! :) selma ska bara veta vilken kreativ & fin mamma hon har! // zuff

  SvaraRadera
 5. Vilken kul idé!!! Du är så pysslig! Selma kan vara glad som har en sån påhittig mor =)

  SvaraRadera
 6. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-BACK
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera