Soffbordet – en avstjälpningsplats

Mina läsare (och även jag) använder våra soffbord som avstjälpningsyta. Det visar den gångna veckans läsarundersökning här på Husmodern.

Jag gjorde en rensning i går, och vilka fynd jag gjorde! Tre borttappade örhängen (jag tar bara av det ena när jag ska lägga mig på sofflocket), dansk valuta och en obetald räkning. Räds ej, det var lång tid kvar till förfallodag, och i rena förskräckelsen betalade jag den på fläcken. Nu är det skinande snyggt på soffbordet, och det lyfte verkligen hela rummet!

Håll-ordning-på-soffbordet-tips:
 • Jag gissar att inte bara jag dumpar cd-skivor, dvd-filmer och spel på soffbordet. Satsa på en lättillgänglig, överskådlig och rymlig mediaförvaring. Då blir det lite enklare att lägga tillbaka grejerna än om de ligger samlade i en sopsäck under sängen.
 • Kaoslåda. Det är, enligt min mening, helt OK att ha en kaoslåda där man bara öser ner allt man inte orkar sortera för tillfället. Jag har nog faktiskt tre, fyra kaoslådor och två kaospåsar just nu som jag mulat in i klädkammaren. När jag känner mig lite pysslig och har tid tar jag fram en låda och sorterar in grejerna på sina rätta platser. De saker jag inte har saknat, typ lappar med prenumerationserbjudanden som jag övervägt sedan 1996, slänger jag.
 • Tidningsställ i vardagsrummet och brevkorg i hallen.

Kom även att tänka på ett smart, lite orelaterat tips när jag vek lakan i går:

Vik in matchande örngott i påslakanen innan du lägger in dem i skåpet så slipper du rota efter lämpliga färgkombinationer när det är bäddningsdags. (Det är tillräckligt trist att bädda ändå.)

Lycka till med ordningsbringandet!

Hälsningar,
/Husmor Mia

Ps. Glöm inte att svara på veckans fråga som handlar om oväntade gäster. Ds.

2 kommentarer:

 1. Måste bara kommentera nya omröstning. Hade gärna låtsat att jag inte var hemma men med en hund som lider av seperationsångest och alltid är med mig eller bortlämnad hos dagmatten så är det rätt uppenbart när jag är hemma eftersom hon gnäller och skäller så fort någon plingar på dörren.. Går inte att smyga då direkt. Haha. Valde alternativ tre :)

  SvaraRadera
 2. Haha :) Djur alltså och deras förbaskade ärlighet.

  Jo, jag anar redan nu att alternativ 3 blir det mest populära. Det gäller nog även mig, i alla fall så länge det är någon man känner.

  Vi har haft besök av indrivare med tatuerade knogar som letade efter lägenhetens förra hyresgäster, så ibland skulle jag nog hellre välja att inte öppna alls.

  Tur att min katt reagerar helt i motsats till din hund. Hon smyger in under sängen istället när det ringer på dörren.

  SvaraRadera