Jag som hade hoppats på andra bullar

Det blev skamligt lite vårstädande i helgen. Ja, herre min je... Jag är faktiskt bara på punkt 2 på vårstädarlistan. Men å andra sidan hade jag roligare saker för mig i helgen, och dessutom har det börjat snöa igen, så då kan det ju inte vara vår riktigt ännu, eller hur?

Däremot hann jag baka bullar i förebyggande syfte mot akut fikabrödsbrist nästa helg när sambons farmor kommer på besök för första gången. Resultatet kändes inte helt värt två och en halv timmar i köket.

Jag förstår inte vad som gick snett! Jag följde receptet till punkt och pricka. Eller.. ah, nästan. Det lät så sjukt mycket med 14 dl vetemjöl, och när jag hade knådat in en hel liter mjöl så slutade det fastna i degen. Med våld och hårda ord fick jag till slut in 2 dl till, så det blev 12 dl allt som allt.

När bullarna hade svalnat i fem minuter smakade de tre dagar gamla. Gaaah!!! VARFÖR? Jag skulle gladeligen skriva om receptet om jag bara visste vad som var fel. Är det någon som har någon gissning? Vad är det för kryptisk kod i kokboken som jag inte kan tyda?
Hmm... nu när jag tänker efter kanske det inte är så smart att baka med lättmjölk, det blir ju lite vattnigt förstås. Kan det vara orsaken till mina klistriga kakmissfoster?

Det lutar åt att jag snor ihop en kladdkaka som lockbete på farmors-fikan. Den har jag koll på, den blir alltid smaskens. Så kan bullarna funka som dekoration istället. Ja, så får det bli.

Men skicka gärna era bästa bulltips, och ha en fin dag!

Hälsningar,
/Husmor Mia

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Hittade nyligen till din blogg och gillar den.
    Angående bullarna så ta inte i mer mjöl än degen tar emot. När degen inte längre kladdar så räcker det. Ta hellre i lite för lite mjöl och se hur degen blir efter jäsningen, kladdar den fortfarande kan du ta i lite mjöl till. Tills degen slutar kladda. Prova igen och lycka till!

    SvaraRadera
  2. Du kanske gräddade för länge i för låg temp? Minst 250 grader på ugnen och snabb gräddning förespråkar i alla fall jag på kanelbullar. Och snåla inte på smöret i degen. Lättmjäöl är ok, om du kompenserar med mer smör. Och det låter absolut som du hade för mycket mjöl i degen! Hushållsassistent ger alldid bättre resultat med! Leta på loppis. Min husqvarna kostade 40 kr!

    SvaraRadera