Magkatarr? Här är maten som lindrar.

Hej allihopa!

Jag nämnde för ett par dagar sedan att jag funderade på att slänga ihop några diettips för den som plågas av magkatarr. Här kommer några goda råd insamlade från olika håll. (Se länkar längre ner och du vill läsa mer.)

Obs! Den som lider av långvarig magkatarr eller kräks blod bör skippa huskurerna och gå till vårdcentralen direkt. Magkatarr kan leda till magsår, även om det blir allt mer ovanligt, men lindriga symptom går bra att behandla på egen hand.

Magkatarr (dyspepsi) orsakas av bland annat stress, alkohol och olämplig mat. Ett överskott av magsyra bildas i magsäcken och kan ge symptom som:

 • uppstötningar
 • illamående
 • kräkningar
 • tidig mättnadskänsla
 • halsbränna
 • feber (nämns förvisso inte bland de vanligaste symptomen, men jag har alltid fått det.)
 • uppkördhet
 • svidande värk i övre delen av magen
 • svullen mage

Besvären går snabbt över med rätt diet och receptfria läkemedel så som Omeprazol eller Novaluzid.
Känner du av några av symptomen ovanför kan du prova att ändra din diet. Magkatarr har den motstridiga benägenheten att minska hunger, samtidigt som mat är den snabbaste lindringen eftersom överskottsmagsyran går åt till att bryta ner det du äter. Så försök inte att svälta bort besvären.

Undvik:
 • Stekt mat
 • Rökt mat
 • Fet mat
 • Starka kryddor
 • Kaffe
 • Sura drycker, t.ex. juice
 • Alkohol
 • Tobak
 • Luncher på språng
 • Oregelbundna måltider

Välj istället:
 • Kokt mat, t.ex. potatis, ris, bulgur, pasta, couscous, fisk, grönsaker, havregrynsgröt.
 • Frukt. Torkad som färsk går lika bra. Håller igång magen.
 • Bröd, skorpor, kex.
 • Mild fil.
 • Osaltade nötter.
 • Vatten utan kolsyra. (Man blir tillräckligt rapig av katarren)
 • Nikotintuggummin om du inte kan eller vill ge upp tobaken helt och hållet en period.
 • Att äta i lugn och ro! Tugga ordentligt, och lägg ner gaffeln mellan varje tugga.
 • Alkoholfritt på utekvällen. Två vita veckor har ingen dött av. Tror jag.
 • Vila! Stanna hemma en dag tills magen hunnit lugna ner sig. Lägg en extra kudde under huvudet så kan du minska läckaget från magmunnen till strupen.
Måltidsförslag:
 • Kokt fisk med kokt ris och kokta grönsaker med en klick creme fraiche.
 • Grönsaksgryta.
 • Havregrynsgröt med äppelmos.
 • Pasta med creme fraiche och färska örter.
 • Potatismos, fiskpinnar och spenatstuvning.
Läs mer om magkatarr på Vårdguiden, Apotekets hemsida eller på Wikipedia.

385 kommentarer:

 1. Jag får sura uppstötningar om jag äter strax innan jag går och lägger mig på kvällen, så jag försöker låta bli det, vilket inte alltid är så lätt =)HFMmodern

  SvaraRadera
 2. Åååå! Jag mår sååå dåligt just nu pga ! Tack för dina råd. /David

  SvaraRadera
 3. Jag får ibland efter tufft schema hemma och på jobbet magont, illamående med ganska hög feber och blir helt utslagen under 1 - 3 dagar. Har trott på virus men då ingen annan i min närhet brukar drabbas funderar jag nu på magkatarr.
  Intressant att du också associerar magkatarr med feber.
  /MVH PER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, feber, fatta, det brukar ju man ha vid virussjukdomar kopplat till magont. Men ingen annan i familjen. Och i kombination med uppsvullen mage, ont i epigastriet, illamående, nästintill kräkning, ibland kräkning, trött och slut i kroppen, som om all energi är centrerad till magområdet. Så nog är det dyspepsi -som jag läst -att det egentligen heter. Just magkatarr är ju en inflammation, men dyspepsi är funktionellt icke inflammatoriskt, den "vanliga hederliga magkatarren typ". Tack tack tack. /Susanné M

   Radera
 4. Ligger här en söndagsmorgon o mår lite lätt pyton efter gårdagens 3-rätters. Magen har varit i obalans hela veckan, så nu ska jag iväg o handla några av dina tips! Tack!

  SvaraRadera
 5. kan känna mej helt frisk och är bortbjuden vill gärna ha ett glas vin och efter endast 2 klunkar vitt vin sätter besvären igång direkt. Känns som en klump i matstrupen och sen börjar det svida i hela bröstet och ner i magen men ingen halsbränna så kan det hålla på i en vecka efteråt. Mat som också kan sätta igång detta är all rökt mat och även inlagd mat som inlagd sill, rå lök och paprika. tar nexium när besvären kommer men det tar flera dagar innan jag märker någon förbättring. Någon som känner igen detta och har något tips.
  Maggie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har exakt samma symton fast varken röker eller dricket. Är inne på min 2:a vecka med "födslovärkar". Ingenting har hjälpt. Har varit hos läkare och fått Zantac, med mindre god verkan, Omeprazil dämpar tillfälligt.

   Radera
  2. Hej Maggie.
   Tipset är väl att vid bjudningar dricka alkoholfritt. Inte äta några stora portioner, och om det serveras kött -tugga noga och länge- så slipper magen jobba så mycket. All mat du skriver om är totalt helt klart retning för magen och framkallar dyspepsi, magkatarr. Det är bara att låta bli att äta denna mat. Jag har ätit all tänkbar medicinering, Zantac, Omeprazol, Samarin, Novalucol och Novaluzid. Så har jag testat dricka Silicol -från Lifebutikerna, finns annanstans också säkert, och DEN funkade direkt, det lade sig som bomull i magtarmen kändes det som. Så Silicol kan jag rekommendera. Önskar alla god maghälsa. /Kram Susanné M

   Radera
  3. Hittade Silicol för massor med år sedan och har exakt samma erfarenhet. Helt fantastiskt. Vanliga produkter fr apoteket lindrade inte speciellt bra.

   Radera
 6. Som sagt ja, intressant med febern! Jag själv brukar ha magkatarr men har nu de senaste gångerna haft lite mer lindriga omgångar. Annars kan det vara att jag ligger och vrider mig, skriker och gråter av smärta och kan inte gå en meter. Hemskt! Men ja, de senaste gångerna har varit "ganska okej" med enbart molande värk och lite sura uppstötningar. Iallafall har jag haft det ett par dagar nu och igår hade jag även feber hela dagen. Då kanske det har ett samband trots allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att det är någon mer än jag som får fruktansvärt ont. Jag får mer krampont.

   Radera
  2. Varje gång jag får magkatarr får jag extremt ont. Senast igår natt fick jag åka in till akuten, gjorde fruktansvärt ont att bara ta ett andetag. Innan det blev så illa försökte jag äta lite, men det kom upp igen.. Fick lite olika mediciner men inget fungerade tills jag fick pantoprazol. 4 timmars extrem (då menar jag verkligen extrem!) smärta försvann på 25 minuter! Underbart! Nu blir det åter igen en omeprazol kur! Och jag får verkligen inte slarva med dieten den här gången!

   Radera
  3. Usch denna jävulska magkatarr gör en galen.. jag kan inte äta knappt ngt alls längre då jag misstänker att alla pulver dieter har förstört min mage... jag måste lära mej att äta rätt & även att alltid äta omeprazol.. nu har jag testat inside och den har ingen värkande alls :(

   Radera
  4. Jag vet att jag har kronisk katarr i magsäcken och i tunntarmen efter att ha genomgått gastroskopi. Har nu en katarrattack och har feber,När jag tänker efter så har jag nog alltid det men inte satt det i samband. Jag dricker nu loppfrön ska vara bra för magen. Äter även esomeprazol, kalktabletter. Har opererat ryggen så jag har ätit mängder med värktabletter, ätit dåligt, druckit kaffe ja allt som är toppen för en mage. Jag tappar oftast matlusten när jag får dessa attacker. Fast jag känner ett matsug är det svårt att få i sig något.

   Radera
 7. Hittade sidan när jag sökte på magkatarr. Skönt att läsa om fler som har detta och alla bra tips du har. Jag har också kramper i matstrupen, och har varit orolig över detta om det verkligen är katarr, men hittade även det som symtom, när jag sökte info. Så himla jobbigt. Men nu vet jag att jag inte ska sova utan kudde, och på magen också. Jag är rökare och försöker nu sluta med det, orolig, stressar. Haft en anställning hos ett företag som visade sig vara oseriösa, ingen lön de sista två mån, mm haft mycket jobbigt med magen pga detta.Tack för en bra sida. NH

  SvaraRadera
 8. Hej

  Ligger just nu i soffan och klockan närmar sig halv 5 på morgonen. Kände av en liten molande värk i övre buken innan jag somnade vid 01 och vaknade sedan 01.45 med rejäla molande smärtor. Jag har ju inga problem alls med halsbränna eller sura uppstötningar men tror ändå det kan vara magkatarr. Det här är 4 gången på 7 veckor jag känner av denna molande, värkande smärta. Känns som man har en mindre bomb i mellangärdet som molar. De flesta symtom känns igen, och det med fet mat, oregelbunda måltider känns igen. Jag ska de närmsta veckorna nu göra ett matschema till mej, jag måste få bukt med dessa smärtor, så plågsamt det är. Jag tackar för bra tips. Finns det något forum för folk med magkatarr ?

  MVH anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter precis som det jag har, de flesta beskriver lite mildare form men jag har haft akut ont 4 gånger under 6 dagar nu o då gör det så ont att jag inte kan göra nåt, bara stå...ligga eller sitta funkar inte heller... Ska följa dessa kostråd o se om det hjälper tillsammans med Omeprazol o Inside brus som jag blivit rekommenderad... o bara ta det lugnt...typ.

   Radera
  2. Kan vara säga att - här är en till med samma skit. Hls

   Radera
  3. Jag har samma problem, oftast på natten och morgonen. För några dagar sedan åkte jag ambulans till Akuten på morgonen.Kunde knappt
   andas.Hade ont som 6 av 10 på skalan.. Omeprazol och Alvedon blev ordinationen. Som om jag inte redan fått det tidigare!
   Hur som helst ville jag prova något naturligare och hittade min räddning: Färskpressad morotsaft som kan kombineras med Omeprazol och Alvedon. Morotsaften skall
   innehålla ett enzym, som ökar slemproduktionen i magsäcken, så att det bildas ett tjockare lager som skyddar. För mig räckte det med 1/2 glas morotssaft för att känna att jag sen mådde bättre.När jag har mycket ont, börjar jag med Kalcium-Magnesium pulver,i ett glas vatten för att neutralisera syraöverskottet. Då släpper också den brännande känslan. Tar man istället Bikarbonat, känns det som magen håller på att explodera av gaser.

   Det går bra att frysa färskpressad morotsjuice.
   Köp inte färdig på flaska, den fungerar inte.
   Kalcium/Magnesiumpulver finns i större förpackningar på Internet och är samma som
   Novalucol fast mycket billigare.

   Hoppas att detta kan hjälpa er andra också, men det botar inte sjukdomen.

   Radera
  4. Hade samma problem som du, men efter tre besök på Akuten,gjorde man en ultraljudsundersökning av gallblåsan och gallgångarna. Det visade sig att gallblåsan var full av gallstenar, och inflammerad.
   Nu är jag opererad sedan några dagar tillbaka
   och har inga problem längre. Jag kan äta allt det som tidigare gjorde att jag blev dålig 2 timmar efter maten! Jag behöver inte längre ta syradämpande Omeprazol !
   Läs mera om galla och gallsten på 1177.

   Radera
 9. Jag har haft problem i flera dagar, var hos läkaren igår och fick hjälp, magmedicin. Men det är svårt att börja äta normalt igen, var så glad när jag hittade denna sida, som mer eller mindre säger att man MÅSTE ät för att problemen ska försvinna. Någon som vet hur lång tid det tar innan medicinen verkar?
  Mvh Karin

  SvaraRadera
 10. Jag var nyss hos läkaren som ordinerade mig flytande föda i en vecka. Mycket soppa och yoghurt, men även nutrilett/naturdiet-milkshakes för att få i mig tillräcklig med näring. Mitt problem var visserligen inte magkatarr utan snarare att mina tarmar inte längre klarar av att processa maten och måste vila.

  SvaraRadera
 11. Tack för den bra definitionen och de bra tipsen!

  Ha det bra!

  /Boris

  SvaraRadera
 12. P.S. Några kompletterande tips.

  - "Inside" brustabletter. Dämpar syratillverkningen och jag upplever de som bättre än Omeprazol eftersom de inte är lika starka och därmed inte ger lika starka biverkningar.
  - "Bifiform Balance" tabletter för dagligt tillskott av mjölksyrabakterier. Finns på Apoteket.
  - Prova något som har laxerande verkan för att bli kvitt akuta magknip. T ex vanliga sockerfria halstabletter (ex Fisherman's Friend, på förpackningen brukar det stå det att de kan ha lätt laxerande verkan).
  - Krossade linfrön. Ta två matskedar, blanda i ett glas kallt vatten (ca 3 dl) och låt stå några min. Drick upp eller ät blandningen med sked. Det lugnar magen och har en lätt laxerande verkan vilket motverkar magknip. Kanske inte perfekt smak, men värt besväret.
  - Promenera långa sträckor även om du har lättare magknip! Det känns mycket bättre efter promenaden, även om promenaden ibland kan vara ett helvete.
  - Massera magen vid magknip. För handen med cirkulära rörelser över magen.

  Om ni har långvariga problem rekommenderar jag att ni uppsöker läkare som då gör en s.k. gastroskopisk undersökning av magen. De för ner en slang i matstrupen och inspekterar med kamera efter magsår m.m. Jag har blivit undersökt på detta sätt. Undersökningen är ganska obehaglig och man måste tänka på att andas genom näsan hela tiden men den tar bara några minuter och man kan få lugnande medel om man vill.

  /Boris

  SvaraRadera
 13. Rekommenderar denna hemsida: http://www.medicinera.se/

  Läs där om fler tips.

  /Boris

  SvaraRadera
 14. Ja man blir verkligen off. Magkatarr verkar vara ett vidare begrepp. Symtomen är lite individuella. Själv lider jag mest tidiga morgontimmar, när magen väcker mig och kurrar. Detta gör i sin tur att man blir så trött hela dagen, när man inte sovit bra.

  Som väl är, är jag förskonad från sura uppstötningar. Man blir lite förbryllad när det på tabletterna står att de är till för sura uppstötningar, men ändå lindrar de svidande magsmärtorna. På apoteket sa de att de beror på att tillverkarna inte får skriva något annat, på receptfritt.

  Oron i magen ger även psykisk oror, och psykisk oror en orolig mage, en ond cirkel. Jag är även lite lös i magen. Men behöver inte gå på toaletten oftare än annars.

  Eftersom det inte finns så mycket bastant mat i tarmen går vätskan rakt igenom. Man blir törstig men kissar snart ut det.

  Det är svårt att undvika viktnedgång. När just den maten man bör äta är rena rama bantar kuren, och att den mat som har många kalorier inte bör ätas, som tex fet och söt.

  Nu är jag inne på min 6:e dag och blir bara sakta sakta bättre.

  /Thomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thomas. Har exakt samma symtom. Vilken medicin har du tagit?/fått?

   Radera
  2. Jag brukar äta yoghurt eller filmjölk (högpastöriserade mjölkprodukter), det räcker med någon deciliter men jag äter sakta med tesked. Även om jag brukar ha smärta som om jag hade glödande kol i magen så brukar det avta efter 30-45 minuter med ovanstående./Johanna B.

   Radera
 15. Hej Thomas.

  Jag brukar äta ett knäckebröd när jag vaknar av att magen kurrar. Sedan kan jag somna om igen med lugn mage. Ät inte mycket på kvällen, men ät en kvällsmacka. Ät inte sött på kvällen.

  Du bör inte äta fet och söt mat för att gå upp i vikt utan mat med mycket proteiner. Kött (helst fågel och fisk), nötter, bönor, ägg o.s.v. Allt detta blandat med fiberrik mat borde hjälpa magen.

  /Boris

  SvaraRadera
 16. Hej,
  ville bara säga att man hellre ska satsa på nikotinplåster än tuggummi, då tuggummimassan innehåller ett ämne som gör att man blir hungrig och mer saltsyra produceras. Så satsa på plåster!

  SvaraRadera
 17. Testa rädisor. Jag läste att det skulle vara bra för just magproblem. Funkar för mig så =)

  SvaraRadera
 18. Ohoj!

  Jag har blivit laktosintolerant efter några omgångar magkatarr och det kostade mig många jobbiga timmar att lista ut det! Värt att kolla för fler kan jag gissa! En läkare berättade nämligen för mig att laktosupptagningsförmågan (om det är så det heter) i tarmarna kan skadas/rubbas av magproblem. Blev galet mycket lättare att bara hålla koll på magkatarren utan laktosbesvär!

  Ps.Skulle jag sova på mage eller rygg för att få hjälp mot magkatarren?

  Tjingeling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant med det det där med laktosen. Jag blev typ av med min laktosintoleranse typ ett halvår innan jag fick min första omgång av magkatarr.

   /en helt vanlig 17 åring

   Radera
 19. Ja fy sjutton! Detta känner jag igen... har sällan varit med om sån smärta att man vill krypa ihop i sängen och bara gråta men magkatarr är inte lindrigt. Tack för tipsen, jag ska se om jag kan försöka börja äta något. Så fort jag äter så spyr jag upp det igen för det gör för ont i magen när magen sätter igång och bryter ner maten med en massa magsyra. Skulle vilja ha något som snabbt lindrade magsmärtan... det bränner så förbaskat! Men att ligga på magen och sova känns faktiskt bäst för då gör det mindre ont. Mvh /Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag brukar ha en kopp med torra havregryn vid sängen. Tar en munfull vid sänggående och när jag vaknar på natten. Det är som om grynen suger upp syran och det lättar faktiskt en bra stund.

   Radera
  2. Hej.
   Ger er ett tips att ta till när det är akut som värst...SILICOL...jag bara säger det, fasen vilket bra medel. Finns att köpa på bl a Lifebutikerna.
   /Susanné M

   Radera
 20. om man är kaffe missbrukare som jag !och får ont i magen och så småningom huvudvärk när man ska undvika kaffe! kan det ersättas med coca-cola och redbull

  SvaraRadera
 21. Jag kan inte äta varken frukt eller creme fraiche när jag har magkatarr. Bara ett tips eftersom diet förslagen här ovan innehåller dessa matvaror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Misstänker syran i frukterna. Banan är det enda som fungerar. Mjölkprodukter går inte heller alls. Äter kalktabletter i stället.

   Radera
  2. Banan är en naturlig syradämpare, som i mitt tycke är effektivare än de flesta tabletter som finns. Det funkar bra om man väljer banan som mellanmål. Jag måste ju ändå bli bättre på att äta vid regelbundna tider. Det hjälper mig en hel del.
   Jag har inte haft sura uppstötningar på länge, men å andra sidan har 'nummer två' inte funkat som det ska på länge heller. Det är märkligt hur mycket man kan sakna regelbunden och fast 'nummer två'.
   Mer blåbärssoppa och banan.

   Radera
 22. Jag har precis blivit attackerad av min andra magkatarr, bläää. Vid förra omgången blev jag oxå laktos intolerant men efter ett halvår kunde jag äta mjölkprodukter igen, den här gången tänker jag inte ens utsätta magen för det, vill inte riskera något. Mitt tips är proviva. Jag håller mig till nypon för det känns minst syrligt. och så lite kokt broccoli funkar oxå men man tröttnar ganska snabbt på lukten och smaken. Jag funderar dock över det här med träning, är det ok att träna om man inte har så ont eller är det ett big no no?

  SvaraRadera
 23. Träna lugn gör jag även om jag har magkatarr. Träning lindrar stress och oro

  SvaraRadera
 24. Jag blev av med min magkatarr för ett halvår sedan. Jag slutade med kaffe, te och alkohol under en månad. Undvek också extremt sura saker och hade turen att kunna vila då jag just gick på semester. Tränade hela tiden men åt också pepcid i två veckor. tror att det var kombinationen stress, kaffe och voltarentabletter (pga en idrottsskada) som orsakade min katarr.

  SvaraRadera
 25. Hej!

  har haft mky magkatarr under senare tonåren och nu börjar jag känna av det igen....tror jag.
  Kan få den där otroligt sugande hungerkänslan väldigt plötsligt.
  Har ont i övre magen eller på vänster sida, det kan göra väldigt ont, men det är oftast stundvis och nästan bara på kvällen och natten.
  På morgonen är jag numera så hungrig att jag nästan mår illa. Kan känna mig sådär matt, nästan sjuk..
  3 ggr på 3 v har jag vaknat av att jag har haft så ont i magen att jag knappt kan stå, har trott att jag har varit magsjuk, men ingen annan i familjen har varit sjuka. Har även haft lite diarre då...

  Kan deta vara magkatarr som har kommit tillbaka???

  jättetacksam för era svar!

  Mvh Jenny

  SvaraRadera
 26. Mycket intressant info här! Jag har nyligen återupplivat min magkatarr, förmodligen lite underliggande stress...och det har inte varit trevligt kan jag säga. Men blev tipsad om att dricka frukostvälling och det är underbart! Som bomull för magen:)

  SvaraRadera
 27. Hänger på här också då jag haft många "anfall" som troligen är magkatarr. Fick gallblåsan bortopererad 2009 men tyvärr skadades mina gallgångar och man fick göra ett större ingrepp och efter detta har jag fått kraftiga anfall som är precis som ett gallanfall. Jag har sedan en månad hållt mig till LCHF-kost men inte den striktaste varianten. Har dock uteslutit pasta, ris, potatis och bröd och håller mig mycket bra mätt mellan måltiderna samt att sötsuget minskat kraftigt. Magen har varit väldigt bra och uppsvälldheten,magmolandet och smärtattackerna har uteblivit. I helgen var jag dock mer tillåtande i kosten och troligtvis föll allt efter några bitar färdiggjord, kryddad potatis (i påse ni vet). Nu har jag haft anfall och idag har jag 38,5 i temp, illamående och dålig mage, matt och yr.

  Jag är helt övertygad om att lCHF är min typ av kosthållning. Jag får dock anfall av choklad, ägg och banan så det utesluter jag i ren form (ägg i form av omelett, kokt eller stekt fungerar inte men funkar som ingrediens i annan mat).

  Så att undvika fet mat är inte alltid en lösning. Det kan faktiskt vara tvärtom för många. Alla är olika och reagerar på olika saker.

  SvaraRadera
 28. ändra kosthållning/livsstil!. ät ofta o lite. kokt mat men det bästa av allt om du gillar välling...Majsvälling!! kanon för magen vid mellanmål etc. vill man dricka nåt annat så köp rött té!! jag satte mig själv på en diet i 3 veckor. åt lite vid 8, 11, 13, 15, 17...osv. vande mig ganslka snart o vips va det borta.

  SvaraRadera
 29. Uppsvälld buk mm tillhör våra moderna sjukdomar i västvärlden och allt detta har en enkel lösning.

  http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html

  SvaraRadera
 30. En månadslång smärta i övre magen, dubbelvikt, sedan i fosterställning i soffan.
  Så såg min lördag kväll ut 3 september 2011.
  Smärtan gjorde mej osäker bakom ratten,
  så gubben körde mej till akuten.
  Efter 3,5 timmars väntan blev jag äntlligen undersökt. Sänka, urinprov, temp, hjärta, blodtryck, galla och lever, alla värden var fina. Konstaterades "något med magen".
  Fick Omezapril utskriven.
  Resten av veckan har gått åt till att googla om magkatarr, vilket jag nu lärt mej,
  inte benämns "magkatarr" längre.
  Nu heter det IBS, eller Dyspepsi.
  Mina typiska tecken är precis som nämns här
  i detta forum, men var sjutton hittar jag BRA mat, som är lindrig för magen??
  Har ätit snarlikt efter LCHF, mycket smörstekt sparris, broccoli, ägg mm.
  Äger själv boken Stenålderskost, och hoppas kunna använda mej av recept ur den.
  Men recept på lindrande kokt mat tas gärna emot.

  SvaraRadera
 31. Det finns gamla klassiska recept som är utmärkta för magkatarrmänniskor. Kokt dillkött, fiskbullar, kokt kyckling m vit sås o potatis till, kokt tunga m potatismos, grytor med "vanliga" kryddor... testa!
  Jag har aldrig haft problem med magen i hela mitt liv, men efter några dagars iprenknaprande på grund av muskelinflammation kom en gryyyym variant av magkatarr, med alla symptom som beskrivs ovan. Ingen kul upplevelse. Gillar inte iprenmannen längre!
  Så nu åker de gamla husmorsrecepten fram. Bort med stekt mat och starka kryddor. In med den kokta husmanskosten. Framför allt, aldrig mer Ipren!

  SvaraRadera
 32. Tack för alla fina tips! Jag har bortopererad galla och måste tänka extra på vad jag äter. Har legat i 1-2 dygn nu och haft så ont att jag trott jag ska dö, pga. magkatarr. Stress, bulimi (hetsätning är inte bra), oro och ingen lugn och ro, fick mig att braka ihop. Kräktes och mådde något så fruktansvärt illa. Febern kom på kvällen och hela kroppen värkte. Fy, säger jag bara.

  Så tack för tipsen :)

  / Mikaela

  SvaraRadera
 33. Tack för en bra sida!Jag hittade många bra tips.
  Jag har ont efter varje måltid i flera timmar.
  Jag jobbar inom restaurang så det är tyvärr mycket stress på jobbet så jag ska testa tipsen jag fått från hemsidan.
  Jag har börjat fått halsbränna och börjar ibland bara att frysa som att jag får feber,har ont vaeje dag i flera timmar.
  Det är inge roligt när man har ett yrke där man måste vara trevlig jämt.
  Och när jag ska gå på toa så tar det jätte lång tid.
  Så nu ska jag testa mågra av era tips.

  Så tack för alla tips.

  SvaraRadera
 34. Åh, vad jag är glad att jag hittade denna sida. Har haft besvär med magkatarr sedan innan sommaren. Gjorde en gastroskopi för en månad sedan som var "normal". Jag har uteslutit kaffe, te (dricker dock kamomillte och det funkar), alkohol samt kryddad mat. Vissa dagar är bättre och vissa sämre men ingen dag är smärtfri. Känner mig också hemskt trött. Och tråkig, i o m att jag inte orkar göra saker som förr. Äter novaluzid och gaviscon ibland. Men satsar nu mest på att gå ner i vikt så att alla organ inte sitter i kläm längre :-)

  SvaraRadera
 35. Folk som säger att gastroskopi är otäckt borde tänka efter eftersom det inte alls är så farligt då man dessutom kan få en spray som dämpar reflexerna i strupen när de för ner slangen.

  SvaraRadera
 36. Tack för tipsen! ska pröva få se om det blir bättre.

  SvaraRadera
 37. Är intresserad av nyttig kost. Äter varje morgon havregryn, blåbär,krossade linfrö, pumpafrö, banan och naturell yoghurt. Tyvärr har jag börjat att få en svidande smärta i övre delen av magen och uppstötningar av luft. Byxorna går knapps knäppa för magen är så svullen. Misstänker av boven i dramat är blåbären. Är det ngn som vet ngt om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får magkatarr av blåbärssoppa så du ska kanske se upp med blåbären.

   Radera
 38. Vill bara säga att jag fick diagnosen magkatarr idag och fick då rådet att åka in omedelbart om jag fick feber eftersom det kan vara ett tecken på att såret brister. Så det är bra om man är lite extra uppmärksam om man har feber!

  SvaraRadera
 39. Tänkte bara flika in med ett tips angående bra mat. Har själv länge haft problem med magen men under det senaste året sen min son föddes har det blivit mycket bättre.

  Har ni problem med att hitta god och bra kokt mat så gå och köp en kokbok med recept för barn. Sen jag började laga mat som Skulle passa hela familjen har magen som sagt blivit mycket bättre.

  Sen var det någon som frågade om blåbär här uppe. Jag tror inte det bidrar till magkatarr men bra att veta är att blåbär har en förstoppade effekt. Byt ut mot russin ibland så kan det kanske lätta. Lycka till alla!

  SvaraRadera
 40. Så olika symptom man får, och så olika behandling man behöver. Man får lära sig lyssna och prova sig fram.
  Jag är en kvinna på 48 och när jag nu fick magkatarr så hade symptomen ändrats från det jag var ung, så det tog ett par dagar innan jag fattade orsaken till illamåendet och uppstötningarna. Orsaken är dock desamma - högt tempo, yttre stress och inre oro, för ofta alkohol och tobak och så en kryddstark middag som utlösare.
  Dr Kousas Vetediet är min räddare,finns ofta på större livsmedelsbutiker och i hälsokost. Jag mosar en banan eller blåbärspuré och rör ut med lite vatten och pulvret till en gröt. Man kan söta med lite Agavesirap t ex.
  Och får jag kaffeabstinens så funkar Néscafé espresso med mycket mjölk för mig, men jag ska testa laktosfri som nån rekommenderar.
  Men att varva ned, träna sig i medveten närvaro - s k mindfullness - är ändå det viktigaste. Ger man kroppen stryk så gör det ont.

  SvaraRadera
 41. Jag fick besvär av magkatarr när jag "sitter" under längre tid.
  typ i timmar framför datorn eller på långflygningar så brukar
  värken komma. Jag är 1.77 cm väger 96.kg lite övervikt.
  ej rökare men ganska stressad i vardagen samt kaffe drickare.
  Ett tips ta pauser från att "sitta" rör på sej lite då och då
  ta en promenad. ~ stressa av ~
  Jag tror att magmunnen kommer i kläm när man sitter för länge
  efter mat eller dryck intag och magsyran bearbetar födan.
  Jag hoppas att detta hjälper någon med samma besvär.

  SvaraRadera
 42. Har nog också åkt på en magkatarr och mitt råd till er alla som har problem med magen, gå till en hälsoaffär och köp en burk med Carbobas fungerar jättebra. Ta 3 tabletter efter maten, smärtan går över efter ett tag och man mår mycket bättre alltid värt ett försök, och inga biverkningar. Hoppas att det kan hjälpa någon av er.

  SvaraRadera
 43. Tack för alla tips, det är för j..vligt med denna mag värk. Har haft ett svårt år 2011. Tror allt har satt sig i magen. Men vilka fina råd ni gett, ska testa några utav dom. TACK

  SvaraRadera
 44. Har under några månader haft problem med illamående, hungerkänsla (även strax efter jag ätit), rapningar och molnande värk i nedre delen av revbenen. Detta har orsakat en del sömnlösa nätter, som denna tex. Jag har inte sån värk som beskrivs här att jag inte kan röra mig, snarare så att det har blivit en del i vardagen. Men jag undrar detta måste väl vara vad msn kallar magkatarr? Ska man söka vård fast smärtan inte är liksom outhärdligt? Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 45. En kollega till mig tyckte att jag skulle prova dricka grädde mot min magkatarr. Fettet skulle lägga sig som en skyddande hinna och skydda. Någon som vet om det är en bra idé?

  SvaraRadera
 46. Jag får "sug" i övre delen av magen och känner mig illamående, oftast på kvällen.
  Kan detta vara magkatarr? varför kommer det på kvällen?
  Har haft detta förut och börjde då äta 2 st. omeprasol per dag, fick ta tabletter i 2 veckor innan jag blev bra.
  Har hört att de flesta blir bra direkt efter en tablett. Någon som känner igen att man måste äta omeprazol så lång tid innan det vekar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,vet inte vad som är normalt längre med magkatarr.jag har haft omeprasol i 1 år och har fortfarande magkatarr.hjälper mig mkt lite.har varit hos läkaren flera gånger.gjort gastroskopi som visade inflamation i mag säcken.har slutat röka men det hjälpte inte iheller trots att jag hållt upp flera månader.jag tror det är väldigt olika vad som hjälper och inte.omeprazol är jag dock tveksam till,har tagit 4 om dagen en periond enligt ordination hjälpte inte ändå.

   Radera
  2. För varje gång jag har en omgång magkatarr tar det längre tid innan omeprazol hjälper. Trots att jag tar en på morgonen o en på kvällen.

   Radera
  3. För varje gång jag har en omgång magkatarr tar det längre tid innan omeprazol hjälper. Trots att jag tar en på morgonen o en på kvällen.

   Radera
  4. jag har precis själv åkt på kraftig magkatarr och har fått omeparazol och Primperan mot illa mående fungerar bra tycker jag fast nu måste jag hitta vad jag kan äta för jag får inte behålla det jag äter. idag på frukosten åt jag en risifruti och den har jag iaf fått behålla. Mvh Lina

   Radera
  5. Min svärfar säger det tar ett dygn ungefär tills oprezol fungerar.

   Radera
 47. Jag hade maginfluensa för ett par veckor sedan. Några dagar efter att jag blivit frisk gick jag ut på krogen och drack lite för mycket på lite för kort tid, framförallt whiskey. Det slutade med att jag fick åka till akuten med svåra smärtor över bröstet. Det visade sig vara magkatarr, eller ett resultat av tillfälligt svag mage som pga alkohol gav katarrliknande symptom. Sedan dess har jag mått hyfsat bra men i perioder får jag en del skumma känningar i kroppen. Framförallt något som jag skulle likna vid att hjärtat hoppar över något slag. Men egentligen inte så djupt i bröstet. Är det någon som känner igen det här? Jag upplever att det ofta inträffar när jag äter något. Eller t.ex dricker kaffe. Även på natten händer det. Jag tror inte att det är hjärtat eftersom jag gjorde ett EKG när jag var på nämnda akutmottagning, men fick höra att magkatarr, och matsmältningsbesvär i övrigt kan ge lite märkliga känningar. Tacksam för svar.

  Mvh.

  Rickard

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man har magkatarr så blir magen som regel svullen och gasig.
   När vi har ätit mat flyttar dem runt i magen och kan då kännas som ett tryck över bröstet. Hjärtat kan då slå dubbelslag eller hoppa över ett slag. Helt ofarligt men obehagligt.
   Har också dem symtomen i perioder då magen är extra dålig.
   Kaffe kan också påverka hjärtrytmen, skapa oro och stresskänslor. Synnerhet hos oss med känsliga magar.

   Radera
  2. Jag fick förklaring til samma besvär av en hjärtläkare att dubbelslag/överhoppade slag oftare kan inträffa när magen är uppsvälld/bubblig etc helt enkelt eftersom hjärtat och magen konkurrerar delvis om samma utrymme och endast bukhinnan skiljer de båda åt. När jag mår bra och magen är bra så så går hjärtat jämnt o fint.

   Henrik

   Radera
  3. Hittade denna tråd och blev så glad att läsa att hjärtats dubbelhopp - eller skutt - beror på gaserna i tarmen, på något sätt. Det kommer ca 3-4 gånger i minuten och har hållit i sej så länge jag märkt av magkatarren, ca 4-5 månader. Men eftersom "hjärtskuttet" försvinner när jag står, så har jag resonerat att det inte kan vara något farligt.Det är värst att ligga o sitta ner. Det känns som något "stryper" tarmen, sen känns det som hjärtat hoppar till och efter det bubblar det till i grovtarmen (?) på vänster sida och man måste ta ett djupt andetag. Oerhört obehagligt.

   Som någon också skrev ovan så blir besvären värre av blåbärssoppa och jag tror det beror på att den innehåller C-vitamin. Jag kan inte dricka något som innehåller C-vitamin utan att få svår sveda i övre halsmunnen. Tål inte heller havregryn, frön, okokta morötter eller hårdsmält föda öht. Tack för er berättelse!

   Radera
 48. Tack alla magkatarrare:)
  Tråkigt att ni liksom jag har en problemmage men jag är så tacksam då jag vet att det finns många som har det som jag... Ibland känner man sig väldigt ensam när man har folk runt om sig som inte vet hur man mår och som inte förstår. Imorgon ska jag vila och bara ta det lugnt, nu ska jag bli stressfri och förhoppningsvis kunna lägga min magkatarr bakom mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej
   jag håller fullständigt med dig.det är så svårt att förklara för sin familj.jag blir enormt deprimerad ibland och tänker på min 9 åriga son som inte förstår varför mamma inte orkar lika mkt eller inte vill åka på semeter längre.fy fasen för magkatarr som aldrig går över.

   Radera
 49. Hej! Jag har en 16 årig tjej som antagligen har ftt magkatarr. Jag har inte varit stressad vad jag märkt av, jag har faktiskt inte ändrat snabbt eller konstigt på något i min vardag den senaste tiden..
  Min smärta går upp och ner men jag har nästan hela tiden en ond känsla i nedersta delen av revbenen. Vilket gör att jag inte vill äta, ligga ner, sitta, gå, röra på mig, ja ingenting typ. Det har hållit på i en vecka nu och jag har fått tabletter jag ska ta i en månad. Vissa stunder får jag så ont att jag knappt kan andas och jag har kräkts två gånger pga av illamående och smärta. INTE KUL! Kan inte ens gå i skolan alls.. Så till alla er med magkatarr, jag vet hur det känns! Det känns förjävligt.. Man vet knappt hur man ska ta sig till alls. Men ge inte upp! Allt ordnar sig :)

  SvaraRadera
 50. Här kommer hjälpen....

  Jag hade hemska besvär med magkatarr för ett par år sedan. Testade alla sorters tabletter som fanns på apoteket men det var inga som gav någon långvarig effekt. En dag var jag in på en hälskostaffär och kikade efter vitaminer. Där stod 1 l aloe vera joise. Jag frågade vad man kunde använda den till. Kassörskan sa att det är mycket effektivt mot magbesvär. Hon rekommenderade mig 1 msk morgon och kväll. och att jag skulle fortsätta med det i 2 månader så att magen fick "läka och vila" sig ordentligt. Efter 3 dagar var mina besvär borta. Då hade jag alltså varit sängliggande flera kvällar i veckan under 1 års tid. Fortsatte i två månader och besvären har aldrig kommit tillbaka. Det här är 7 år sedan. Så jag rekommenderar alla er som har besvär, ändra era levnadsvanor och matvanor (mindre stress, bättre mat) och drick Aloe Vera joice. 1 msk morgon och kväll i 2 månader och ni kommer bli friska som nötkärnor.

  Mvh Lena

  SvaraRadera
 51. Det lät intressant med Aloe Vera.. ska åka direkt imorgon å inhandla.
  Har legat utslagen nu i 2 dgr m mag smärtor & diarrer :( urrk....
  Vet att jag lätt kan få magkatarr.. så har jag slarvat lite med kosten nu den senaste månaden & stressat & sovit dåligt...
  så då kommer magkattaren som ett brev på posten,
  tacka för alla tips =)

  Ska testa aloe veran imorgon!

  SvaraRadera
 52. Ett bra tips , silicea mag-tarm Gel jag köper på hälsokost , som bomull i magen , inte konstigt att man blir orolig ibland då man känner konstigheter i bröstet, men matstrupen löper bakom hjärtat så det är ju inte konstigt att man får bröstkänningar .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har prövat nästan alla medel mot magkattar, med dålig verkan. Men Silicea hjälpte direkt!!

   Radera
 53. hej, ja är en tjej på 18 år och jag har nog magkatarr ( har inte vart hos doktorn än, har inte blivit av )
  Jag har/haft smärtor i min mage varenda dag och jag har haft magkatarr sen juni 2011 och jag har inte vart mätt sen dess heller.
  Det är verkligen skitjobbigt, För jag äter mycket men det slutar bara med att jag får kväljningar och blir illamående, men jag blir inte mätt. 2 minuter senare så går jag i kylskåpet igen. Konstant hungrig.
  Ganska orolig över om det har gått över till magsår, för idag hade jag kramper i hela magen och kunde knappt gå, det var ungefär såna smärtor jag hade i början när jag fick magkatarren fast ännu värre.
  Nu till mina frågor, jag undrar om det är någon av er som har testat medicinerna man får mot magkatarr och om det hjälpt?

  Sen undrar jag om det ger någon skillnad att sluta röka?
  För idag när jag rökte så fick jag riktiga kväljningar.

  SvaraRadera
 54. @Amanda: Gå till doktorn! Problemet med magåkommor är att det kan vara så många olika saker, att självdiagnosticera är inte bra. Kostråden skiljer sig dessutom en del beroende på vad man har problem med. Om det är magkatarr så är det just kokt mat, inte rött kött, rå frukt osv. Allt med syra eller som är starkt för magen att bryta ner. Jag har tagit Omeoprazol för magkatarr och det har funkat bra men kosthållningen är ännu viktigare. Ät inte så mycket och drick mjölk och ta en skorpa när du får den där känslan av tom mage. Om du lyckas dämpa katarren kommer du också känna dig mer mätt. Dessa råd är i a f från en som haft magkatarr i många år av och till. Lycka till!
  /Marja

  SvaraRadera
 55. Jag har de flesta av symptomen, smärta under revbenen och kring vad som känns som hjärtat, smärta som strålar ut i ryggen, upplåst och spännd mage med massa rapningar och hungerkänslan. Men sen känns det för mig som om magen är full av vätska, det kluckar till och med när jag rullar runt från sida till sida. Och så fort jag ätit något, oavsett hur lite, så känns det som om jag gurglar upp det igen. Känns detta igen och finns det då något sätt att få bort denna överfullhet i magen... som faktisk inte alls e full, jag har ju inte ätit nåt på ett helt dygn.

  SvaraRadera
 56. EN VARNING: magkatarr som hållit på att stegras i flera månader (eller mindre) kan leda till inflammation, eller rentav vara en inflammation i tjocktarmen (som är placerad i mellangärdet precis under bröstkorg). med andra ord blir du inte av med värken som stegras, förlorar näring/hår - gör en röntgen av tarm, koloskopi och gastroskopi. ju snabbare desto bättre, inte för att skrämmas men jag blev hemskickad av läkare med magkatarrs medicin i flera månader, tillslut kunde jag inte gå av värken och fick läggas in med dropp pga förlorad näring. dvs livshotande och kortisonbehandling är det enda som hjälper. börjar ta mig tillbaka nu efter ett antal år, men nu börjar symtomen igen! mitt råd är att försöka med omeprazol och rätt kost (tack för tipsen) i 2 veckor, förbättras det inte RÖNTGA!

  SvaraRadera
 57. Jag sitter i ett dilemma där jag i omgångar har daglig migrän under veckor och i dessa stunder får jag alltid magkatarr, eftersom den enda medicinen som hjälper för mig med migränen är rena döden för magen, vilket jag snabbt märker när smärtan i magen kommer...men vad ska jag göra, klarar inte heller av migränhuvudvärken...även laktosintolerant efter att detta började för några år sedan. Jag ser ingen utväg.. (förstår om ingen har en lösning, men ville bara skriva av mig lite)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det precis som dig, så jag förstår hur det känns. Jag lider också av migrän och även av reumatism så värktabletter är ett måste för mig. Därav magkatarr varje dag. Jag är dessutom också laktosintolerant. Jag har ätit Omeprazol i flera år men till ingen nytta. Receptfria läkemedel hjälper inte heller. Jag ser inte heller någon utväg på problemen och det känns fullkomligt hopplöst. Det enda jag kan råda dig till är att söka hjälp och att även KRÄVA hjälp. Man förtjänar att må bra! Jag tänker inte må så här längre!

   Radera
  2. migrän beror på att du har en blockerad eller belastad lever som inte kan fungera som den ska, då får du migrän. Jag rekomenderar dig att ta MSM. googla på nätet o leta upp hemsidan där det finns mycket info. MSM rensar ut slagg o toxiner så den hjälper både på migrän men också magen.

   Radera
 58. Inressant med din migrän, har själv jämt huvudvärk och ont i nacken. Efter 2 klunkar vin får jag migrän direkt. Har förmodligen magkatarrr med ont i övre delen av magen, bubblig, ont när jag äter. Har en tanke på att min nacke är en sorts inflammation som alltid blir värre dan efter jag ätit lök, senap, starkt, vin etc. Någon som har något liknande?

  SvaraRadera
 59. Jag känner igen mig i mycket ni skriver! En grej som jag tycker är skönt vid magonten är värme! Har ett värmebälte som jag går omkring med hemma för jämnan i vissa perioder. Känns även bra att ha värmen på ryggen vid magkatarr. Lycka till allihopa!

  SvaraRadera
 60. tack för alla tips! jag är femton och jag är helt säker på att jag också fått magkatarr. har väldigt ont i överdelen av magen, är stressad, äter oregelbundet och slarvar med maten osv.
  också mår jag illa på kvällen och på natten, blir mätt på en gång när jag äter, och sen kommer hungerkänslan tillbaka på någon timme. jättejobbigt :(
  såg att det var många som skrev tips på saker man kan äta, men skulle någon expert kunna skriva ner en hel lista på bra saker? har verkligen ingen aning om vad jag kan äta :(

  SvaraRadera
 61. Jag har också huvudvärk. Ont i nacke och axlar som plötsligen utlöser migrän. På köpet kommer då en orolig mage med mer eller mindre illamående och värk. Vet ibland inte om migränen beror på magen eller tvärtom. Har genomgått massor med undersökningar men ingen har nåt bra svar. IBS säger en del men ingen kan förklara huvudvärken. Ibland kan jag vara symptomfri i någon månad för att sedan vara dålig i flera månader innan allt kommit på rätt köl igen.

  SvaraRadera
 62. Hej!

  Illamåendet/smärtan blir inte bättre av att läsa att det är många i samma sitts som jag men man känner sig mindre ensam nu när man ligger här i soffan mitt i natten. Ska försöka mig på några av tipsen, nu blir det till att få ner något i magen och en film, hoppas det känns bättre, urk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla med vårdcentralen om du har en magbakterie som heter H Pylori först!

   Radera
 63. Jag har haft återkommande magmatarrer till och från i olika intervaller i mer än 20 år och känner igen mycket av det som skrivs här. Tacksam för att ta del av allas erfarenheter tänkte jag delge mina.

  Efter en period med täta magkatarrer tog jag hjälp av en psykolog under ca ett års tid. Det lärde mig mycket om mig själv och jag blev bättre på att hantera jobb och familj vilket har gjort att besvären inte kommer så ofta längre. Men det kommer tillbaks ibland ändå, som just nu. Oftast samma visa, för mycket jobb med "omöjliga ekvationer", för lite sömn och träning, för dålig/oregelbunden mat; kort sagt för dålig återhämtning och för dåliga förutsättningar för en nöjd mage. Men det kan ju också vara tunga perioder som när nära anhöriga är svårt sjuka och ingenting man gör räcker till.

  Avslappning (mental och muskulär) är jätteviktigt för mig för att bli av med de akuta problemen; massage eller lätt beröring eller att bli kliad på rygg och mage är bra, varma duschar och varm vetekudde hjälper till. Jag kan inte ligga ner för då blir det värre, måste vara uppe tills det har lugnat sig. Och omeprazol och novalucid eller liknande så fort problemen dyker upp. Och regelbundna måltider med samma allmänna kostråd som ges i forumet.

  När magen blivit bra igen gäller det att åter försöka ta itu med grundorsaken till stressen eller oron. Vad det nu kan bero på den här gången...

  Henrik

  SvaraRadera
 64. Jag har varit hos läkaren som sa att jag hade IBS, men jag tycker även magkattar stämmer dock får jag sällan? sura uppstötningar ibland flera på en dag ibland några dagar emellan, men jag blir svullen om magen, mycket gasig, lite ont i bland/mer eller mindre,frossa utan feber, yr/illamående, körig i magen så jag får uppsöka toa, blir värre ju senare det är på dagen/kvällen, törs knappt äta men är ju gasig ändå =(, blir snabbt mätt då jag äter.Tycker att hjärtat slår konstigt också då jag får dessa "attacker" det slår som hårt och kanske lite snabbare med. På morgonen efter är det skapligt bra så byggs det på sedan under dagen.

  Fick testa receptfria tabl mot gaser, hjälpte väl några dgr nu tycker jag det är som förut dvs massor, måste rapa hela tiden =(, funderar på att testa receptfritt mot magkatarr.

  Hur som helst ni som vet att ni har magkatarr känner ni igen er i hur jag mår?

  SvaraRadera
 65. De flesta magkatarr och magsårs problem beror på en bakterie som heter H pylori. Du kan också ha symtom från smärtstillande medel och alkohol men om du har magkatarr symptom kolla först med vårdcentralen om du kan ha denna bakterie. Inga dieter i världen hjälper om du har denna bakterie. Under och efter behandling av dubbel antibiotika kur kan ovan diet hjälpa när magen ska helas igen. Men du blir aldrig helt frisk om inte bakterien försvinner.

  SvaraRadera
 66. Hej!

  Jag blev så lättad av att läsa alla dessa kommentarer eftersom jag trodde det var något allvarligt fel på min mage, men nu vet jag säkert vad det är. Magkatarr!

  Jag är en kille på 17 år som precis haft mitt tredje magkatarr "anfall". Jag bugar och bockar för alla tips och råd ni har givit mig.

  Mina symtom: Jag har fruktansvärt ont på högra sidan av magen. Sura uppstötningar. Jag spyr som bara den. Har läst att man ska äta medan man har magkatarr men det funkar ej för mig för jag spyr upp allt både mat o dryck. Spyr även om jag inte har ätit något kommer då upp lite vätska och slem. Men det absolut värsta är smärtan som får en att gå omkring hela natten lång. För av nån anledning får jag extra ont om jag sitter ner. Ibland går det att sova men då måste jag ligga bara på en sida, vänder jag mig om får jag extra ont och det tar ett par timmar. Alla "anfall" har skett på natten/morgonen. Nästa dag är jag frisk och har dessutom spelat fotboll och tränat utan att känna av något större problem. Låter dumt att träna när man har haft ett sånt helvete hela natten/morgonen och knappt ätit något men jag kände inte av något.

  Min mamma har haft magkatarr redan i tonåren så jag antar att det är genetiskt på något sett även om man själv kan förhindra det.

  Jag är ju väldigt oerfaren men min mamma hade en del tips: Ett glas Proviva på morgonen funkade bra för henne. Självklart att äta regelbundet! Testa dig fram! Och försök att inte tänka på magkattaren tänk på något helt annat så somnar du och vaknar med en glad mage igen funkar i alla fall för mig!

  Lycka till alla!

  SvaraRadera
 67. När jag hade magkatarr så funkade knäckebröd och proviva kanon!Jag åt också mycket kokt fisk. Också försökte jag röra på mig, och inte bara ligga still, jag hade ju inte så svåra smärtor heller, så det kanske är olika hur mycket man kan vara uppe/vissa kanske har så ont så dom inte kan resa på sig. Besvärligt det där.

  SvaraRadera
 68. Hej alla!
  Så nu har jag läst alla kommentarer här och ja vad kan jag säga annat än att det är ett rent helvete med magkatarr. Som jag har haft sedan hösten 2001. När mina extrema anfall kommer får jag diarrér med extrem smärta i magen att jag börjar alltid gråta. Inget hjälper, varken att äta något eller dricka eller medicin. Mediciner tar jag inte ens längre för dom gör ingen nytta ändå.
  Har gjort gastroskopi och jodå där såg läkaren att min magmun inte slöt tätt och det var nog orsaken till mina problem. Men jag håller mig ifrån operationer. Har gjort många i mitt liv ändå.
  Jag dricker aldrig alkohol, kaffe eller te. Äter bara bra mat för magen. Men trots allt detta får jag ändå mina extrema anfall som även orsakar viktnedgång, för jag får inte behålla någon som helst näring. Vissa laktosprodukter kan jag äta än men i övrigt så väljer jag laktosfritt.
  Jag har levt med detta helvete i snart 10 år och vad kan man annat göra än acceptera skiten...

  SvaraRadera
 69. Som jag läst.
  På den tiden jag jobbade hade jag nästan jämt magkatarr. Och alla laster kvar.

  Nu som pensionär slutat med alla droger även socker det är sista utmaningen sedan den 7 Maj, en vecka efter började svedan i mellangärdet. Inte blivit bättre, en aning stressad.Av alla som ska ha mig till att göra saker som jag egentligen inte har lust till.
  Och så denna hemska värme, mår pyton.
  Jag som alltid mått så bra tidigare.
  Hur fasen kan jag bli dålig av att sluta med socker, trodde jag skulle gå ner i vikt. Men icke.
  Jo just det slutade äta kött och charkvaror 2005 alkohol 2007, nikotin 2008 och nu 2012 socker.

  Tack för ordet.
  Kan ju inte leva hälsosammare än jag gör-
  Kan ju vara de sockerfria produkterna som jag ersatt med socker som gjort att jag fått besvär.

  Ha de gott. Jag lider mer Er alla.
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 70. Åh gud va skönt att hitta så många bra tips och inte behöva känna sig totalt ensam.
  Jag tror jag har magkatt men när man googlar kan det ju vara hur mkt som helst. Sedan tre månader tilbaka har jag haft ett tryck och brännande känsla mellan revbenen och ibland utåt sidorna, jag har även i samband med detta också smärta/tryck i ryggen kring samma ställe. Kan detta vara magkatarr?
  Jag har ätit omoprazol i 4 veckor utan att det hjälpt och testat olika mat men inget verkar påverka det varken negativt eller positivt. Dock har jag märkt att när jag tränat typ sit-ups eller andra magövningar har jag fått ondare dagen efter. Kan man verkligen få så av magkatarr eller kan det vara tecken på något annat.
  Tyvärr är jag väldigt stressad och orolig över lag så detta förvärrar ju allt :/ Har en depression som håller på att gå ver men magen spökar och oroar mig så onödigt mycket och jag blir SÅ trött :(

  Lycka till allihop!
  //Johanna

  SvaraRadera
 71. Sitter här och läser och vissa saker stämmer in och vissa inte. Jag har problem med att det mullrar så fruktansvärt mycket. Det kurrar väldigt långt ner typ 10 cm under naveln och det kan kännas ut emot rumpan. Känns som om det är gaser men fiser inte speciellt mycket. Dom sista månaderna så har jag varit ganska lös i magen oxå. Va tror ni att det kan vara är det typ magkatarr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att magen mullrar kan vara ett symtom på laktosintolerans! Min mage mullrade jättemycket innan jag fick konstaterat att det var laktosintolerans. Och det tog flera månader med helt mjölkfri kost innan magen blev bra. Idag kan jag äta laktosfria produkter och även lite laktos men äter i första hand mjölkfritt.

   Radera
 72. Jag har mått riktigt illa, fått feber attacker & haft Fruktansvärt ont i timmar efter jag ätit något. Det har varit så i 2 veckor nu. Detta har gjort att jag kännt ångest och nedstämdhet. Nu har jag gått ner 4 kg och är uttorkad. Gick till läkaren idag och han skrev ut tabletter (mot halsbränna ? vilket jag inte känner av )

  Jag är väldigt tacksam över att jag snubbla över din blogg! Dina symtom och dina tips gav mig en känsla av att det kommer bli OK igen.

  Tack

  SvaraRadera
 73. Vill tacka för all information och alla råd! Samt att känna igen sig trots att symptomen kan skilja sig mycket.
  Tog tid att få diagnosen. Vc-geniet misslyckades totalt trots skriven beskrivning av det onda, men han vill bara få ut en igen. En akuttur till vc och en dansk läkare som vågade klämma på magen samt ordnade en del prover fick fram magkatarrdiagnosen. Ett av problemen är att vården idag helst inte vill se en IRL(kan ha att göra med ålder..)Att det skulle finnas kompetens högre upp än vc är också "nyheter" för vc-genier. Mitt lidande innehåller strid för att komma ngn vart, få remiss m.m. Har problem med sömn, varit på sömnlabb, misslyckat för jag fick störtont under bröstet, revbenen, sov inte alls, vandrade flera timmar och tiggde att få åka hem. Det var innan magkatarren fokuserades, inte lätt för patienten att hitta rätt när läkare, som borde misstänka, inte vill se. Ska på ultraljud på halsartärerna i morgon om jag klarar att komma dit pga magvärken och huvudet som alltmer värker och är drabbat av frysningar. Misstänker att magen är grundorsaken. Omeprazol och Andapzin(mot smärtan)ger förstoppning å det gruvligaste. Vad välja? Ska prova några av förslagen här. Lever hälsosamt, bytt kost vartefter katarren återkommit, "mjuk" mat bäst men ändå knepigt. Omeprazolkurer hjälper inte alls längre. Uschan vilken litania detta blev... men stor tröst se att vi är så många och att känna igen sig. TACK!

  SvaraRadera
 74. Hej alla!
  Känner igen mig fullkomligt i de flesta berättelser ovan. Får magkatarr till och från året runt. Hade också extraslag på hjärtat och led väldigt av hjärtrusningar - särskilt på nätterna - för ett halvår sedan. Då fokuserade läkarna enbart på hjärtat och jag fick göra alla möjliga undersökningar på hjärtat. Det visade sig att jag inte har något fel på mitt hjärta.

  Till slut var det en akutläkare som sa till mig att han trodde att jag inte hade problem med hjärtat "egentligen" utan med magen. Började äta Omeprazol och vid behov samtidigt även inside brus eller pepsid duo. Det tog några veckor att bli bra (typ 7 veckor), men så fort jag slutade med medicinen så återkom magbesvären.

  Jag var därför tvungen att börja äta Omeprazol igen och har försökt sluta flera gånger, men det går bara inte. Magkatarren kommer alltid tillbaka.

  Min fråga är nu: Finns det någon mer som äter Omeprazol (20mg) året runt? Är det farligt? Jag har aldrig tidigare ätit någon medicin och vill inte bli beroende. Men samtidigt så är jag tacksam för att medicinen hjälper. (Har gjort gastroskopi och den var ok och dricker mycket lite kaffe och i princip ingen alkohol).
  Mycket tacksam om någon orkar svara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är 15 år, och jag äter allt möjligt för min magkatarr. Har testat novalucol, omeprazol, samarin och en tablett till. Men det hjälper inte. Jag oroar mig över mycket som jag knappast tänker på annars men min mage känner av det. Är det någon som har tips/råd hur jag ska göra.

   Jag mår illa, har nervskakningar, fryser ibland då och då, ont i övre magen och ibland går det ut i ryggen. Finns det inget jag kan göra för att få bort skiten? Har haft detta två gånger innan, men denna gången är det nästan värst. SVARA SNÄLLA!

   Radera
  2. 20 mg omeprazol dagligen är inget farligt och knappast beroendeframkallande om det inte ätits i flera år.

   Låter som besvären beror på något djupare, inre ångest/stress/depression. Huggningar i bröst/kallsvettning/skakningar/magsmärtor är nästan jämt relaterat till stress/ångest. Har haft exakt samma symptom. Fick turen att träffa en överläkare som också var psykolog. Fick utskrivet citalopram och oxascand. Det räddade mig! Nackdelen är att det var det svårt att sluta med tabletterna och att det är en invänjningsperion. Tabletterna är beroendeframkallande, men när man finner balans i livet så går det att sluta. Jag upplevde en deppig period i tre månader när jag slutade, men nu är jag som vanligt igen, glad! Nu tänker jag mycket på att äta rätt och inte stressa. Det är oerhört viktigt.

   Radera
 75. Jag har ätit omeprazol 20 mg i flera år, dagligen! Min läkare sa att det inte var någon fara med det. Har fått tillbaka min magkatarr, antagligen för att jag har slutat med mina anyi- depp, fick en panikattack och efter det har magen vart paj. Någon annan med liknande erfarenhet?

  SvaraRadera
 76. Hej!
  Har någon mer erfarenhet av att magkatarr försämras när mensen börjar varje månad? Är bra emellan mensarna men blir sen sämre igen.
  Har haft mina besvär många, många år och blir aldrig helt frisk tycks det.

  SvaraRadera
 77. Äter man omeprazol för länge och vill sluta så vill pumparna kompensera för den syra de inte pumpat ut på länge, därför får man ofta tillbaka sina besvär/får värre besvär när man försöker sluta. Jag har efter flera veckor av ångest (ngn form av förlossningsdepression) också drabbats av extrem magkatarr. Illamående, kväljningar (spyr aldrig bara nästan) kan inte äta, smärta i maggropen, känner hur syran vill tränga upp, känner även i ryggen. Detta är hemskt!! Speciellt illamåendet och kväljningarna! Stannar inne pga detta och äter knappt ngt. Det var inte såhär kag ville att min mammaledighet skulle vara..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar till ovanstående inlägg:
   Det är en avvänjningsperiod att sluta med omeprazol, jag har själv slutat med det tidigare, om du har rätt balans i livet med kost etc. så är du på rätt väg!
   Även benso läkemedel hjälper mot magkatarr. Har prövat det. Fått utskrivet oxascand, då jag hade mina första besvär med magkatarr. Mina besvär var så pass allvarlig att jag svimmande och fick andnöd, kallsvettningar mm. (stress/ångestrelaterat). Det är att rekommendera, men det är en tillfällig lösning, men kan hjälpa tills du finner balans i livet. Kosten är det viktigaste i längden har jag förstått. Mot illamåendet kan du köpa primperan, hjälper mig ganska bra. Annars kan marzine (lite starkare) hjälpa. Prova buljongtärningar i vatten och lite knäckebröd till ett tag.

   Radera
 78. Detta var ett suveränt forum, som gett mig många tips om hur man skall äta för att bli av med magbesvär! Skönt att man inte är ensam om problemen!

  Jag har laktosintolerans sedan 1,5 år tillbaka och ser ett samband med det och att jag har haft kraftig magkatarr, då jag började studera på univ (stressrelaterat). Har även varit i kontakt med en dietist som menar att kolik vid födseln som håller sig något år, oftast beror på laktosintolerans.

  Har nyligen fått diskrubbning i ländryggen och ätit diklofenak 3x50 mg/dag tillsammans med 3x500mg pamol. Detta har lett till att min magkatarr kommit tillbaka :( .
  Har i efterhand fått reda på att diklofenak innehåller laktos och flertalet andra läkemedel gör det (även p-piller)! + att diklofenak är mycket dåligt för magen. Sedan är jag en kaffemissbrukare, men skall sluta omedelbart med kaffet direkt!
  Dessa faktorer är uppenbarligen orsaken till att jag fått magkartarr igen. :(

  Tack för alla tips om mat och naturmedel, allt känns värt att testa. Går inte att leva ett normalt liv med dessa förbaskade besvär! Påverkar hela ens dagliga liv och hälsa.. inte minst studieresultaten... :(

  Ett tips som fungerar bra för mig, som tidigare nämnts i forumet, är att äta lättsmält mat, även en kopp svag buljongtärning i varmt vatten har en lugnande effekt för min mage. Äter omeprazol (nyligen börjat igen) och hoppas att det kommer att hjälpa så småningom. Ett tips är att ta omeprazol precis innan du går och lägger dig, då verkar det som bäst!

  Men det är inte lätt att leva i "celibat", saknar att kunna ta en chokladbit ibland eller en god pizza. Men gör jag det så kommer jag fort att ångra det :(. Skall definitivt pröva yoga eller liknande.

  SvaraRadera
 79. Tack för alla tips!
  Nu vet jag vad mitt problem är.
  Jag känner mig riktigt seg, ila mående,lite svag feber då och då, har svullen mage och så har jag ont i magen strax ovanför midjan! Har testat Omeprazol men dom funkar inte alls! Rekomenderar Samarin. Allt som står att man ska undvika har jag tyvärr ätit och druckit en längre tid. Nu blire nyttigt!

  SvaraRadera
 80. Vad ledsen jag blev när jag läste allt man bör undvika..Jag kan ju lika bra lägga mig ner och dö..i stort sett allt hör till min vardag förutom alkoholen och starka maten!Men men...vill man vara frisk får man lida...eller vad det nu heter...Får börja skära ner på mitt osunda leverna i sakta mak om jag ska slippa smärtorna i magen som precis dykt upp.Tack för tipsen-är på väg till apoteket för att köpa Omeprazol..

  SvaraRadera
 81. Halloj!
  Vilken sida! Vilka bra tips! Tänkte bara höra om ngn har förrutom krampor känt att det strålar typ som ett V nedåt? Ligger pall här i soffan efter en runda..
  Nu får man ta tag i mat o sov klockan..
  Kram på Er Alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack alla för alla bra inlägg. Har suttit på akuten idag med molande värk i mellangärdet + strålning nedåt och lite mot ryggen. Fick en otroligt otäck coctail med bedövningsgele att dricka. Hjälp! Jag blev bedövad i läpparna och halsen också. Somnade faktiskt en stund av medicinen men bagondan gick inte bort helt. Jag har inte konstaterad magkatarr, bara misstänkt:) Fick recept på Ranitidin. En tablett mot halsbränna och sura uppstötningar, vilket jag inte har. Tas morgon och kväll. I orgon ringer jag till vdc och beställer tid för magutredning. Då blir det väl kameror ner i halsen. Har ingen erfarenhet av det men magondan har förföljt mig hela mitt liv till och från (är nu 44 år).
   Just nu har jag inte så ont under revbenen utan bara ner mot magen (naveltrakten). Känner mig svullen och har ont.
   Kram på er! Hoppas vi får en god natt!

   Radera
 82. Har haft ont som f-n dygnet runt med "förlossningskramper" i 5 veckor nu så det tar väl 4 månader av bramat, inte stressa =/ o motionera lagom =,,( vill helst skära bort kroppen från huvudet. Bara såå jättejobbigt när all energi går åt att bekämpa smärta. Stressen blir inte mindre, bara mer frustrerad o ledsen. Äter omeprazol o ngt mot gaser, hjälper föga, går smärtan inte över så får man väl överväga hasch, enda som hjälper vid j-gt hög smärta, tillåtet i vissa länder dock inte här.. Kanske hjälper att svälja plåster xD Försöker hålla modet uppe trots tårar o noll sömn. Tack för alla goda råd som finns på denna sida! :) Håller tummarna att fler blir bra från "energidödaren magkatarr" PuupustAajOont!!

  SvaraRadera
 83. Åh, jag är så himla glad att hitta hit!
  Många beskrivningar som Stämmer in på mig, dock undantag feber och diarré. Får ont i magen och hela under revben strålar upp till bröstet, hjärtan hoppar extra slag eller något stor bubbla så jag måste rapa. Det började med för 7årsen efter jag födde min dotter. Fick kram varje gång jag åt blodpudding, förstod nog att det var stek mat som min magen gör upprop.
  Sen dess har jag inte haft pproblem, förrän för 2 år sen i viss period och gick över av sig själv och senaste året har blivit mycket värre. Kan inte äta något riktigt mat , varje kryddad, stek, kött, kolkylrater ....
  Även om jag ska strax äta innan och får massa bubblor, gaser och rapfia...
  Jag blir aldrig mätt, magen bara bubblar hela tiden,
  Har undersökt i ändtarm och matsäck via mun. Hittar inget fel men har fått
  medicin Omeprazol 20 mg och doktor misstänker att jag har infektion ändå, fick antikbotika Doxycylin 2care4 100mg. Det börjat bli bättre nu och undviker vissa mat. Just nu väntar på remiss till magnetröntgen och hoppas på det snart.
  Finns något mer att kunna äta än bara kokt fisk??
  Med vänlig hälsning, H

  SvaraRadera
 84. Hej alla Jagundrar om någon har tagit Samarin det gamla kända medlet mot halsbränna
  Kan det hjälpa mot magkatarren?
  undrar G

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej det är inte bra köp Rennie eller novalokol på apotekett. det råde min läkare till mig idag

   Radera
 85. åh.. för tre dagar sedan har jag fått uppleva min första riktiga magkatarr. Fysatan alltså..
  Har nog haft en släng av det tidigare, men då har det snabbt gått över när jag slutat med kaffe tillfälligt och varvat ner och det gjorde inte alls lika ont. Men denna gången.. Usch, låg och grät av smärtan, ville i äta men samtidigt oerhört hungrig. Igår gick jag till vc och fick medicin och nu verkar det fungera.. så skönt men samtidigt sorligt.. är mina dagar med morgonkaffet Slut? Det positiva är väl att jag är motiverad till att sluta röka.. eller har gjort det nu iaf.. Känns riktigt bra! Verkar dock som att jag får vara på min vakt resten av livet för att katarren inte skall komma tillbaka? Jobbig tanke, katarren gör ju så ooont! Önskar att ingen människa ska behöva uppleva det!

  SvaraRadera
 86. Jag börjar misstänka att jag också har magkatarr, då jag de senaste dagarna rapat mycket, trött, dålig i magen, halvt illamående stundtals.
  Tvungen att gå hem från jobbet idag då jag inte kände mig alls i form.
  Känner ett sug i mellangärdet och så fort jag äter ( har inte någon större aptit ) så börjar jag vilja rapa igen.....

  SvaraRadera
 87. För min del började det med extrem sveda i magen, som jag vaknat med flera ggr per natt. men jag har aldrig kopplat det till magkatarr utan tänkt att jag är extremt hungrig bara (vilket jag alltid är iof)
  Sedan kommer vi till utekvällarna, började reagera för att jag kunde dricka tre öl alt tre glas vin och sedan spy. men därefter ändå mått ok, förutom svedan/hunger känslan i magen..
  men det absolut värsta av allt var dagen efter jag hade druckit, vaknade hela nätterna av hur det sved i magen och dagen efter lyckades jag inte behålla någon mat överhuvudtaget. spyr på tom mage och när jag väl äter.. runt 18 på kvällen brukar det bli OK!
  samt en avföring som är svart.. (Ja, jag kopplade ihop 1+1 lite sent)

  Jag kommer nu att tänka på mina matvanor, men jag undrar ungefär hur lång tid det tar innan man blir återställd? Jag tar novalucol och det hjälper till en viss del, det lindrar lite. Måste jag gå till en läkare? eller kan jag köpa något annat receptfritt på apoteket? Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste gå till läkare. Svart avföring tyder på blödning i magsäcken. Måste kollas upp

   Radera
 88. Min magkatarr yttrar sig på följande sätt: sveda i magsäcken tidigt på morgonen, jag vaknar av att jag känner mig otroligt hungrig och ju senare jag ätit något kvällen innan desto värre är det. Det onda sitter högt upp, precis där revbenen går isär under bröstbenet och kan beskrivas som brännande, "sugande" men ibland även skärande smärta. Det sistnämnda främst efter jag ätit då ett stort återkommande behov att rapa uppträder tillsammans med illamående i varierande grad. Det händer att jag kräks men det är som tur är inte så ofta. Känslan av att behöva göra det förekommer dock alltid. Jag har IBS som förrutom de mer renodlade magsäcksbesvären ger gasig och uppsvälld mage, allmänna olustkänslor i magtrakten som knip, buller och uppkördhet. Till detta kommer tyvärr ökad oro i allmänhet då det blir så oroligt på insidan av all "aktivitet" i kroppen.
  Min magkatarr är uteslutande orsakad av stress och oro men även av smärtstillande tabletter så som Ipren. Jag vet nu med mig att jag under de senaste åren stressat på tok för mycket och pressat mig själv för hårt. Har nu kontaktat en KBT-terapeut för att få hjälp med stresshantering och panikångest. Inser att vägen tillbaka säkert kommer att vara lång och krokig men man måste ju börja någongång :) är bara ledsen över att jag behandlat mig själv så illa så det blivit så här men man lär så länge man lever och förhoppningsvis är jag klokare efter detta. Nu till en fråga. Jag är väldigt ängslig inför att ära mediciner och terapeuten har föreslagit mig att äta något antidepp-preparat under en tid för att minska stress och oro, är det väldigt obehagligt/jobbigt att börja med? Behöver jag vara orolig/rädd inför det?


  Hoppas på bättring till er alla här! :)

  SvaraRadera
 89. Sitter med magkatarr och för första gången med 25 åriga besvär till o från kräktes jag idag. Mest pga att smärtorna blev för mycket, nu efteråt känns det bätter men jag är så trött som om jag sprungit ett maraton. Jag tar Nexium 20mg som nästan alltid hjälper snabbt. Det bästa jag kan äta vid dyspepsi några klyfor grapefrukt. Den är basiskt besk och återställer magens balans. Men för guds skull prova ingen annan sur frukt som apelsin etc.

  SvaraRadera
 90. har haft magkatarr i 5 dagar nu smärtan är fruktansvärd har ont i mellangärdet , mår illa , har ingen hunger , får ont om ja äter nått. Har provat omepazol men det hjälper bara en liten stund sen är smärtan tillbaka. Jag vet inte vad ja ska göra det känns som om smärtan aldrig ska gå över. Hur
  många dagar i rad kan man ha magkatarr? det här är helt galet att det aldrig går över tacksam om nån svarar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa novalucid eller novalucol, för dom hjälper just när du har ont. Omeprazol är mer för att ta bort symtomen helt, om du följer anvisningarna på förpackningen och äter i max två veckor försvinner förhoppningsvis alla symtom och du blir helt bra! Testa också att dricka en proviva shot varje morgon för det hjälpte mig väldigt också! Om du inte gör något åt det som orsakar magkatarren kan du ha problemet väldigt länge!

   Radera
 91. Tack alla som skrivit. Om jag behöver gå runt i natt och ha ont så vet jag att jag iallfall inte är ensam om det. Bara det underlättar.

  SvaraRadera
 92. Jag har haft magkatarr av och till i mer än fem år och har haft olika symtom. Ett tag hade jag magkatarr som visade sig som om jag aldrig blev mätt. Jag kunde äta riktigt stora måltider utan att känna om jag ätit eller inte, och efter bara någon timme var jag så hungrig att det kändes som om jag inte ätit på flera dagar! Jag var illamående och om jag försökte äta höll jag på att spy, eller så spydde jag. Till frukost kunde jag ett tag äta fyra fullkornsmackor, en tallrik fullkorns havregrynsgröt och en billys pizza för att sedan vara riktigt hungrig till lunch några timmar senare! Jag var då 15 år och smal. Det var den jobbigaste perioden i mitt liv! Jag hatade att äta eftersom jag inte alls var sugen på att äta och hade otroliga problem att tugga och svälja, samtidigt som jag var hungrig och var tvungen att äta HELA tiden. Jag vaknade på nätterna och var tvungen att försöka äta, men det var så himla svårt! Så om någon av er har liknande besvär kan det säkert vara magkatarr ni har även om det inte är det här som blir de vanligaste symtomen! Många går ju oftast ner i vikt av magkatarr, men jag gick ju istället upp eftersom jag hade detta i förmodligen ett halv år innan jag sökte hjälp. I början var det ju såklart mycket mildare och mängden mat och problemen blev större med tiden. Pga detta har jag fortfarande problem med att känna om jag är hungrig eller mätt och om jag blir stressad idag har jag jätte svårt att äta och är rädd att detta ska komma tillbaka, så sök hjälp innan det blir värre!

  SvaraRadera
 93. Har ibland diffusa smärtor i hals och öron. Ibland även rygg. Någon med liknande? Klump i hals/kramp i hals.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon som provat äppelcidervinäger?

   Radera
  2. Oh, en till! När trycket i bröstet kommer så ilar det upp längs sidorna på halsen och bakom öronen. Känns även i ryggpartier..

   Radera
 94. Jag har ont i magen just nu, hurra! Tack för de många tipsen. Så går det när man hoppar över omeprazolen, det sista jag skulle göra innan jag drog till jobbet.
  /Fredrik

  SvaraRadera
 95. Svara-funktionen funkar inte för mig, men en kvinna undrar i ett inlägg om fler än hon får värre magkatarr under mensen. Svarar här: Jag har IBS och magkatarr och den blir mycket värre varje månad. Hopplöst! Jag kan ha levt på välling osv. i några veckor och magen börjar bli bättre. Sen kommer mensen och jag är tillbaka på ruta ett.
  Har även migrän som är tydligt kopplad till vad jag äter. Enligt läkarna kallas det slarvigt för magmigrän.
  Lider också av kronisk värk i ryggen och måste äta smärtstillande, men kan inte alltid behålla det. En moment 22 situation.

  Tack till er alla som skriver här! Fått mycket info som saknas på vanliga vårdsidor.

  Ps. Har som många här feber ihop med symtomen DS.

  SvaraRadera
 96. Tack för alla tips!
  Jag har fått diagnosen magkatarr och förstoppning..
  Börjar misstänka kokt potatis som något min mage inte alls gillar, motsatt vad som skrivits här. Pasta och vitt bröd funkar bra!
  Nån mer än jag med samma misstankar?

  SvaraRadera
 97. Ni som inte redan har gjort det måste testa lanzoprasol när magen mår kasst! Jag har läst förslag här på massa andra läkemedel men kan inte se att den dykt upp. Har haft besvär med magkatarr sedan 2005 å har bokstavligen testat ALLT men den enda medicin som någonsin bitit på mig är denna å akut novaluzid. Men det bästa tipset jag kan ge er alla som mår kasst är ju förutom att söka hjälp är att testa er fram! Vi har magkatarr som någon typ av släktsjukdom å alla har olika saker som funkar för just dom, en del vill ha pasta andra vitt bröd, gå mkt eller bata vila, äta mkt eller äta lite... Ni fattar grejen, lyssna på massa tips men testa ut vad just din mage gillar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har väl samma effekt som Omeprazol

   Radera
 98. Jag skrev det sista inlägget å måste bara lägga till... Håll koll på huvudvärk, fick lära mig för ett par år sedan att det kan va ett första tecken och det är magiskt, nästan varenda gång innan min mage kaikar får jag en diffus huvudvärk å blir lite ljudkänslig, lite irriterad som minisymtom av migrän. inget direkt märkbart men en olustkänsla å den kommer garanterat från magen så lyssna på den. Å har du en aning om att du ska stressa under en period så kan man ju förpreppa men en mindre dos av de tabletter man brukar använda det brukar ofta hämma den ökande produktionen av magsyra under stressperioden.

  SvaraRadera
 99. Kan rekommendera Vetediet vid magkatarr är som bomull för magen.

  SvaraRadera
 100. Som alla andra skrivit så är det så skönt att veta att man inte är ensam om att må såhär! Men känns ibland som att man inte fattar hur magen vill ha det egentligen!

  Det som fungerar bäst för mig vid sådana här akuta situationer är Silicol, gelé som man köper på apoteket som man dricker på morgon och kväll och innan man ska äta något. Men idag har hälsokosten stängt så jag måste vackert plågas tills imorgon :( Fick också tipset av läkaren som gjorde gastroskopi på mig att när man mår väldigt dåligt kan man ta två omeprazol/dag fast det inte står på paketet att man kan det.
  /Maria

  SvaraRadera
 101. Hej alla! Tack för alls tips och kommentarer. Själv har jag haft problem med magen ca 10 år nu. Inbillar mig varje gång den blir bättre att nu har jag sluppit detta för evigt. Varje gång har jag haft fel.
  Är det någon annan som blir ledsen och nedstämd när magen bråkar? Får en ensamhets känsla som känns ganska jobbig och kan kännas att jag håller på att bli deprimerad.
  Brukar också få frossa efter måltid när jag är inne i en sämre period. Typ som när man har maginfluenssa.
  Take care. Sussi

  SvaraRadera
 102. Hej alla! tack för påminnelsen att Silicon finns. Magkatarr efter vinterkräksjukan.

  SvaraRadera
 103. Hej! Jag har haft problem nu i tre dagar, trodde först hade jag var magsjuk. Mådde illa som bara den! Mår mindre illa på dagarna (då jag äter regelbundet) men på kvällar och nätter mår jag jätteilla. För mig funkar det med knäckebröd och sagolikas nyponsoppa. Kanske inte det nyttigaste men det funkar!

  // Mikaela

  SvaraRadera
 104. magkatarr eller vad?
  Har problem vid sängdax. magen brötar o låter som om att jag är vrålhungrig men det är jag inte.
  äter omeprazol men det hjälper ju inte ..
  tips?

  SvaraRadera
 105. Tack alla för att ni delar med er! Skönt att vet att man inte är ensam. För mig har det största dilemmat varit bristen på hungerskänslor = förstår inte att jag måste äta. När magsäcken är tom så har magsyran inget att jobba vilket orsakar katarr. Och hur ska man förstå det när man inte är hungrig utan bara svullen och har ont. Katarren var som värst för mig när jag hade influensa i vintras och inte fick i mig någon mat alls. Så att äta regelbundet är mitt bästa tips. Håller med några personer ovan att symptomen förvärras vid mens, men även vid ägglossningen misstänker jag..

  SvaraRadera
 106. Prova ät en tallrik havre-yougurt med musli varje morgon, min katarr försvann nästan omgående :)

  SvaraRadera
 107. Hej! Jag är en tjej på 20 år som för flera år sedan gjorde en gastroskopi där läkaren konstaterade att jag hade magkatarr. Jag fick medicin mot detta och sedan dess har det återkommit 2 gånger och nu en tredje gång. Omeprazol har ingen verkan alls och värken är så stark att jag viker mig och gråter under lång stund innan det släpper. Jag fryser samtidigt, får svårt att andas och blir väldigt illamående.Tidigare har värken alltid varit tidigt på morgonen men denna gång är det oftast på kvällen/natten. Jag undrar om någon av er vet vad man kan äta vid det ögonblicket värken börjar för att stoppa och lindra värken?

  SvaraRadera
 108. Hej! Har någon annan erfarenhet av att/om Diflucan (sådant man fårfrån apotek mot jästsvampinfektion) även hjälper mot gastrit? Jag har testat några gånger och tycker mig må bättre, eller så är det jästsvamp jag haft?

  SvaraRadera
 109. Hej! Jag har haft magproblem i fyra år nu och under dessa tiden besökt jag många olika läkare. Varje läkare som jag har varit hos och berättat om mitt besvär så skrev de mediciner åt mig. Medicinen som jag tog var Omeprazol och den har många olika biverkningar som man kan drabbas av. Det som jag vill dela med andra är att medicinen påverkat mig väldigt mycket på ett negativt sätt. Jag har tappat vik, fick håravfall det värsta, till och med tinnitus som har förstört mitt liv. Jag undrar om någon har upplevt biverkningarna som mig?

  SvaraRadera
 110. Hej, jag har haft min magkatarr i 4 månader nu och det verkar inte gå bort. Symptomen är inte magont, utan kräk reflexer vid jobbiga tillfällen eller bilturer. Fick detta efter att ha ätit mycket onyttig mat under en månads tid och sedan gått på en fest och druckit en del starksprit. Jag har varit hos läkaren ett par gånger och han har sagt att det är magkatarr och han har även gett mig omeprazol och nexium, utan förbättring. Vad ska jag ta mig till?

  SvaraRadera
 111. Hej alla! Har själv magkatarr som envisas. Jag läser här om en del som har smärtor under revben och som strålar ut mot ryggen. Har ni kollat så ni inte har gallsten?
  Jag låg hela förra hösten med konstant illamående så jag var sängliggandes i 1.5 månad. Hela tiden sa dom att det var magkatarr. Till sist fick jag dom att börja behandla mig för gallsten. När jag fick dom medicinerna så blev jag inte helt bra men var i alla fall inte sängliggandes. Anledningen till att dom inte trodde jag hade gallsten var att jag inte hade några smärtor. Under det halvåret jag låg "sjuk" så vaknade jag EN morgon med enorma smärtor och kräkningar. Och då hade jag ont under höger revben och smärtan strålade ut mot ryggen.
  I januari i år opererades jag bort gallblåsan och sen dess har jag inte varit sängliggandes och har tagit bort en gallmedicin som jag åt. Så mina kraftigaste besvär berodde på gallosten. Dock så fick jag magkatarr efter den operationen vilket jag har läst kan hända av en sån operation.
  Jag käkar också mycket Ipren mot huvudvärk men läste nu här ovan att det kan vara en bov i dramat så blir att sluta med det BUMS nu och testa annat =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!!
   Jag tänkte fråga dig om din mag problemet!
   Hur fick dom veta att du hade gallstenar?
   Undersökte de med Ultraljud?
   För jag blev undersök med Ultraljud och sa de att jag har inga gallstenar!
   För nu har det nästan gått mer än 5 månader och jag har fortfarande ont i ryggen och lite under bröstet både vänster och högre sida men det gör ont mest i Ryggen!
   Tror du att kan det var gallstenar och de har inte hitta med Ultraljud?

   Radera
 112. Hej! Tack för en jättebra sida med många tips! Ha råkat ut för min andra magkatarr efter en utekväll med god mat o alkohol :( och de tog riktigt död på magen.
  Sist jag hade så va de mera magmunnen som krångla och jag hade sån hals/bröstbränna men nu är de magen som krånglar.
  Känner igen många symptomer och ska med alla tips prova mig fram.
  Omeprazol som jag fick utskrivet sist hjälpte mig inte. Inte heller de övriga sorterna som man får via apoteket utan de va när jag börja äta små portioner och mild mat regelbundet som jag blev bättre samt sluta stressa.
  De som man fick undvika var stark mat, kaffe, te, ost i stora mängder (endast få skivor om dan gick), rökt mat, stekt mat, kolsyrade drycker, söta drycker, choklad, lakrits, hårdsmält mat, juice... ja de finns säkert nåt jag glömt.
  Ta hand om er och jag hoppas ni hittar nån lösning så fort som möjligt!
  Ska själv börja kurera mig fast de är svårt med illamåendet.
  =) Ika

  SvaraRadera
 113. Hej alla!!
  Det är verkligen inte kul med magkatarr.. Jag vill bara ge ett tips som är värt att prova för er med magbesvär..Zonterapi.. Det har hjälpt mig helt när jag var yngre och hade magkatarr.. En zonterapeut trycker på reflexzoner under fötterna, det kan göra ont.. För mig har det varit helt fantastisk hjälp!! Hoppas att ni alla mår bättre snart!!!
  /Karolina

  SvaraRadera
 114. Fet och speciellt stekt mat triggar igång besvären. Likadant med kött. Fisk och ägg går bättre men tänk på mängden. Grönsaker är bra både råa och ångkokta. Vad som utlöste besvären för mig var den "berömda" LCHF-kosten" som ska vara "så bra och hälsosam" (ler :D xD).

  SvaraRadera
 115. Jag fick också magkatarr av LCHF!

  SvaraRadera
 116. Jag får ibland ont i övre delen av magen, svidande, sugande, molande och ömt. Därtill gaser och ändrade avföringsvanor i perioder. Det som oftast ligger bakom besvären är
  Oregelbundna måltider (går för långt mellan)
  Stress vid måltider (äter med oro i kroppen, tid att passa, eller för snabbt)
  Fel mat (för mig): stark mat, mycket fibrer på samma dag (lök, rå paprika, bönor, kål, morötter, grovt bröd, grov müsli), kaffe utan mjölk, sura frukter såsom Granny Smithäpplen, sura apelsiner, juice.
  Tror det är värdefullt att ta sig tid att dels äta i lugn och ro, dels vara medveten om att just det är ett kortsiktigt handlande (hur lång tid ger vi oss vid matbordet? och hinner vi varva ner innan vi äter? och vad äter i? är det en stressigt tillagad pulvermoshistoria som bara ger tomma kalorier och dåligt samvete?)Alltså att investera i lugn vid bra måltider ger långsiktigt god effekt, i kombination med att försöka känna efter och notera vad som fungerar för just MIG, DIG, vars och ens kropp signalerar väl, om vi bara lyssnar...
  Lycka till och tack för alla goda råd och engagemang i allas våra svidande magar :)

  SvaraRadera
 117. Den senaste posten är en av de få bra i den här kommentarstråden.

  Problemet med magkatarr är att magen reagerar helt olika för olika personer så det som några skrivit där uppe om att LCHF skapar besvär eller rekomendationer om att äta Bröd, Frukt, Sallad är både rätt och fel.
  Det är bra om det funkar för ER, men det man måste inse är att det kanske inte fungerar för DIG eller MIG.

  Faktorer som är gemensamma är stress och oregelbudenhet i måltider (skiftarbetare är ofta drabbade) men vilken typ av mat som triggar besvären är extremt individuellt.

  Skulle jag äta en kost med mycket bröd, frukt och sallad skulle det gå åt helsike för mig..

  SvaraRadera
 118. Det enda som hjälper är att äta en stabil måltid, mycket yoghurt, fil och mat med mycket grädde i kombinerat med vila.
  Magkatarr är oftast ett symptom på kraftig stress.
  Och nej, benzodiazepin-preparat hjälper inte, tvärtom, det ger dig magsår istället.

  Den effektivaste medicinen mot det är cannabis. Jag har rökt cannabis själv i 4 år och har haft extrem magkatarr pga ångest och oro av min bipolaritet. Gräset är det enda som får bort det.

  Oftast är det undermedvetna saker som orsakar det.

  Om du nu inte har ätit Trinidad Butch T Scorpion hehe..

  SvaraRadera
 119. Kan vara bra att veta att den autoimmuna varianten av gastrit lätt "behandlas"/hålls i schack genom att följa liknande kostråd. Men även utesluta sånt som verkar främjande på autoimmun aktivitet - socker, vitt mjöl/gluten. Enda skillnaden i symptom är egentligen att vid den autoimmuna varianten uteblir halsbränna eftersom att produktionen av magsyra minskar. Så har man alla symptom som nämns i blogginlägget men inte halsbränna kan man fortfarande bli bättre av samma kostråd. Den autoimmuna aktiviteten i magslemhinnan upptäcks bara vid gastroskopi om man fångar den i ett "skov". Jag hade tur och kunde få den diagnosen. Innan dess hade jag ätit alla möjliga mediciner (som omeprazol) utan verkning.
  mvh Camilla

  SvaraRadera
 120. Hej, det här kanske skrevs för ett tag sen.
  Men jag tror jag har magkatarr.
  Är rökare.
  Kan jag fortsätta röka?
  Jag har omeprasol som jag tar varje dag.
  Kommer min mage återställa sig även om jag fortsätter röka? tack för snabbt svar!

  SvaraRadera
 121. Mitt bästa Husmors-tips är att sluta drick mycket vätska! Ta små klunkar då och då, men se till att fylla upp magen med något däremellan också. Att dricka ofta och mycket gör att magsaften blir "utspädd" och orsakar mer värk.
  Se istället till att fylla magsäcken med rumstempererad (absolut INTE kylskåpskall) a-fil eller ljummen gröt. Det lugnar magen. Mannagrynsgröt är en personlig favorit, som jag brukar göra en stor bytta av och ha ståendes i kylskåpet sen, som är lätt att värma på natten också när man får ont och behöver få i något som lugnar magen.

  Undvik att dricka kallt över huvud taget - det gör också magkatarren värre!

  Är du förstoppad så se till att ät cocos, eller drick kokosvatten, eller lägg russin i blöt under natten och ät för att få fart på magen, för är man förstoppad så blir magkatarren värre eftersom det blir "stopp i systemet". Stress orsakar ofta förstoppning, som i sin tur ger magkatarr - ja, och den onda cirkeln med magont är igång.

  Undvik helt hårda svårsmälta frön o korn såsom müsli och andra fiberflingor, det klarar inte ens IBS-mage av. Cornflakes funkar!

  Nästa tips är att undvika tomater, både råa och som krossade /ketchup i mat. Det skapar en slags surhet i magen och precis som med starka kryddor så orsakar det lätt halsbränna.

  Likaså ska alla former av lök undvikas, stekt, kokt som rå, under din behandling av halsbrännan.

  :-)) Tänk....barnmat! - Kokt, lättuggat, små portioner och utan starka kryddor.

  Bananer får jag jätteont i magen av när jag har magkatarr, inte annars. Jag mår också bättre i magen när jag dricker kolsyrat när maktarren kommer, eftersom det "hjälper" raparna att komma ut lättare på nåt mysko sätt.

  Hoppas detta kan hjälpa någon! :-)

  SvaraRadera
 122. Hej ! Blev så glad när jag hittade denna sidan !! Bra tips! Jag har magkatarr så jag spyr och magen blir som en ballong och jag mår så himla dåligt. Jag undrar om ni har bra tips på smidiga bra grejer man kan ha med sig i väskan (jag är nästan alltid på språng och behöver alltid ha med mig nått smidigt) Super tacksam för svar :)

  SvaraRadera
 123. Blir både glad och deprimerad av att läsa inläggen här, vill inget hellre än att min mage ska bete sig som en normal människas mage och inser att jag kanske måste leva med det här länge, eller alltid. Blir väldigt låg av hela grejen att inte kunna äta och som före detta ätstörd känns det också jobbigt med alla slags "dieter". Har haft återkommande magkatarr sedan tre och ett halvt år tillbaka och problemen har för min del alltid dykt upp i samband med större stressande händelser i livet (när jag tog studenten, när min mormor blev sjuk, när jag tog körkort, när jag gjorde slut med min kille...). Fick mitt senaste "återfall" i oktober och levde på typ blåbärssoppa, släta bullar och kokt ris två-tre veckor och medicinerade med Omeprazol och tuggtabletter. Efter det försvann de värsta symptomen och jag började äta ganska normalt igen, men nu runt jul har katarren gjort comeback igen. Är så trött på den och det känns numera som att magproblemen blivit min största orsak till stress = ond cirkel. Och ibland orkar jag bara inte bry mig, som ikväll när jag ätit ett helt paket Ben & Jerrys. Naturligtvis straffar det sig och jag inser att jag måste börja om på ny kula med att nollställa magen... Ska efter tipsen jag läst här svänga inom hälsokostbutiken och se vad de har för alternativ.

  SvaraRadera
 124. Mitt tips är... undvik allt som är surgörande:

  Kött, animaliskt fett (smör och grädde), mjölkprodukter, havregrynsgröt, kokt spenat (järnet påverkar syraproduktionen) t ex.

  Ät istället basgörande mat:

  T ex frukt (citron är väldigt basgörande!), grönsaker (råkost främst), vegetabiliska oljor, nötter mm.

  SvaraRadera
 125. Ursäkta en googlare, men jag läser åter igen om magsår,och kan inte låta bli kommentera din (Mia) information om just magsår.
  Det heter gastrit,och inte dyspepsi,vilket jag också tidigare trott. Vill bara göra en fin rättning.
  Mvh Mickis

  SvaraRadera
 126. Jag har köpt Silicea på hälsokost och det hjälpte mot min magkatarr efter ett par dagar. Blandar det med Proviva nypon. Proviva shots är också bra att ta till. Äter även Omeprazol.

  SvaraRadera
 127. Åååå du underbara!!!! Tack för tipsen. Så bra att du gav exempel på vad jag kan äta och inte bara vad som gör det värre. Jag är super tacksam! Gick direkt och gjorde gröt :)
  Jag önskar dig god hälsa och ekonomiskt välstånd!!!!

  SvaraRadera
 128. Vill man undvika magkatarr så bör man ändra på sin livstil och bl a:
  Undvika stress
  träna regelbundet
  undvika överkonsumtion av syrebildande mat (försurande mat)
  Ät mer basisk mat
  Undvik alkohol, kaffe, rök

  FÖRSURANDE MAT:
  Stekt mat
  kött,fisk, ost, ägg
  raffinerade produkter såsom socker,vetemjölk, te, kaffe
  Bullar,bakelser,godis

  BASISK MAT:
  Grape,apelsin, citron
  Broccoli, avocado, gurka
  Potatis, bönor,torkad frukt
  grönsaker
  Spenat,kål
  Quinoa, hirs

  BRA TIPS:
  Citron är sur, mem blir basisk i kroppen
  Chlorella algen motverkar försurning
  Ät produkter med kalcium, magnesium, zink
  Koka vatten i 5-10 minuter. Då blir vattnets PH-värde högre. Låt det svalna. Lägg i en tesked bikarbonat och pressa i en citron. Ph-värdet ökar rejält, vilket är väldigt bra. Drick ett glas på fastande mage varje dag, dina magproblem kommer att försvinna. Stoppa inte i dig medicin och sådant skit. Bikarbonat och citron är det bästa medlet, finns vetenskapligt dokumenterat.
  Tänk på att nar du stoppar i bikarbonat i citronvatten så brusar det rejält, drick fort en stor klunk så det inte svämmar över.
  Jätteviktigt är att din kost består av 80%basisk mat och 20% försurande mat och inte tvärtom, gör du så och dricker citronvatten med bikarbonat varje dag så kommer du aldrig mer att ha magkatarr, magsår eller liknande magproblem.
  LYCKA TILL

  SvaraRadera
 129. Vill bara delge min hemska erfarenhet av magkatarr. Blev förkyld med rethosta som övergick till slemhosta. Andra veckan började det dra ihop sig i halsen som astmaanfall. Jag drack väldigt mycket te med honung. Hostade och hostade. Hade andnöd. Fick astmamedicin för första gången i mitt liv. Höll på i fem dagar och var sedan sämre än innan. Halsen var jättekänslig mot mat. Jag märkte inte precis att jag hade magsyra för det blandades med slemmet i halsen.
  Men magkatarr kan alltså ge astmaliknande symptom, hosta och slembildning.

  Astmamedicinen jag fick gjorde min hals torr och förvärrade problemen.

  Nu när jag tar tag i magkatarren försvinner alla andra symptom sakta men säkert.

  Så går man runt och tror att man har världens kraftigaste luftvägsinfektion...så visar det sig att det är magkatarren som är den stora boven!

  Läkarna såg inte detta...dåligt!

  SvaraRadera
 130. Kan ju nämna att nicotintuggummin är rena döden för magkatarr.

  SvaraRadera
 131. Min mor var diagnossed med stadium fyra tjocktarmscancer om ett år sedan, har hon haft en mycket svår resa. Hon har haft två rundor av chemotheraphy, en runda eller Y90 strålning och nu upplever lever faliure. Gulsot, en svag aptit och depression är några av hennes symptom. Jag undrade vad andra behandlingsalternativ hon har (t.ex. en levertransplantation eller en klinisk prövning) och även hur länge hon har att leva. Min mamma är min bästa vän och hjälte, hon uthärdar så mycket som dina nära och kära gör too.but en kusin till mig kom till vår räddning genom att beställa denna hampa olja från en stiftelse i Storbritannien, och hittills medicineringen har visat effective.now min mamma kan göra saker som hon aldrig kunde göra innan, jag är så glad så jag bestämde mig för att använda detta medium för att varna alla cancerpatient att med en god hampa olja, kan du definitivt slå cancer.if du råkar vara i behov av denna medicin , kan du kontakta stiftelsen med denna e-postadress: ricksimpsonmedicalservices@gmail.com

  tack  SvaraRadera
 132. Paul Gregg

  Jag är Paul Gregg, när jag så småningom hittade vittnesmål om denna spell caster Dr.sunny, hur han hjälpt många människor att få sina älskare och trasiga hem igen, jag kontaktade honom via hans e-postadress drsunnydsolution1@gmail.com eftersom jag var helt desperat att få min fru tillbaka. Ett liv utan min fru var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag trodde magi kan vara lösningen. Efter att ha diskuterat upplösning med Dr soligt, gav han mig hopp om att han kommer att återställa mitt äktenskap. Jag kände att han faktiskt kommer att göra min fru att återvända hem och han gjorde! Det är fantastiskt vad denna stora spell caster har gjort för mig, är hans hjälp ovärderliga! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr.sunny, gör han sitt jobb så bra han är organiserad och mycket funktionell, jag tror att han är den bästa spell caster jag kan räkna med när det gäller alla typer av spell jag var täckt att hans pass arbetade, om du behöver hjälp, kontakta honom på drsunnydsolution1@gmail.com eller telefonnummer 2348077620669

  HE Rätta följande PROBLEM FÖR ALLA
  ÖVER GLOBE ON:
  1. Lär din älskare eller make tillbaka
  2. Andlig skott
  3. Utbildning
  4. Pengar spell
  5. Lång livslängd spell
  6. Prosperity spell
  7. Skydd spell
  8. Skaffa ett jobb spell
  9. Att bli chef spell
  10. Få en enorm lån utan att betala någon avgift spell
  11. Få din bluff pengarna tillbaka
  12. Barn spell
  13. Graviditets stava
  14. Frihet stavnings
  15. Kärlek spell
  16, försvinnande stava
  17. Invisible humant stava
  18. Framgång eller pa ** spell
  19. Äktenskap spell
  20. Hämnas spell
  21. Popularitets spell
  22. Killing spell
  23. Cancer spell
  24. övernaturliga krafter spell
  25. Madness spell
  26. Gratis hus lånpass
  27. Produktions period av filmer och film
  28. Hiv / aids spell
  29. Tuberkulos spell
  30. Gå ner i vikt och kropps spell

  SvaraRadera
 133. få ditt problem som ska lösas en gång för alla.Jag am
  vittnade om att han lever.
  (1) Om du behöver ditt ex tillbaka.
  (2) om du behöver ett botemedel mot HIV-sjukdom
  (3) Om du behöver för att bota sjukdomen huden
  (4) Om du behöver härda Ebola Warriors
  (5) Det är nödvändigt att bota sjukdomen av övervikt
  (6) Om du alltid har mardrömmar.
  (7) Vill du främjas på sitt kontor.
  (8) Vill du kvinnor / män att springa efter dig.
  (9) Om du vill ha ett barn.
  (10) Vill du bli rik.
  (11) som du vill länka din make / maka att vara
  din för evigt.
  (12) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (13) Hur du har fuskat och önskemål
  att återhämta sig pengar han förlorade.
  (14) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (15) om du vill skilja sig från sin make.
  (16) om du vill att dina önskemål beviljas.
  (17) för att skydda dina fyra händer fiende
  kontakt. kakutaspellz@gmail.com

  BABA Kakuta kan du ringa det här numret: +2348165915297

  SvaraRadera
 134. Mitt namn är Malina, från Storbritannien. Jag vill dela mitt vittnesbörd med allmänheten om vad detta tempel som kallas (i Drsunny) har gjort för mig, har detta tempel bara tog tillbaka min förlorade ex älskare till mig med sina stora spell arbete, var jag dejting här mannen heter Steven vi var tillsammans under en lång tid och vi älskade vår jagets men när jag inte kunde ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och berättade att han inte kan fortsätta längre då jag nu letar efter sätt att få honom tillbaka och även bli gravid, tills en vän till mig berättade om detta tempel och gav mig deras kontakt e-post, kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de beredda objekt och kasta förtrollningen för mig och ta min förlorade make tillbaka och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och resultatet uppgav att jag var gravid, är glad idag är en mamma till en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka, jag tackar templet en gång för vad de har gjort för mig, om du är ute passerar genom någon av detta problem som anges nedan:

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Om du vill ha ett barn.
  (5) Herbal vård
  (6) Du vill bli rik.
  (7) Du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Låt folk lyder dina ord och göra din önskan
  (10) Mål lösa E.T.C

  Kontakta dem på deras tempel e-post på drsunnydsolution1@gmail.com och få löst alla dina problem

  Tack you.his nummer är +2348077620669

  SvaraRadera
 135. Hej var en mina namn är Lantigua nicole från SVERIGE, jag vill använda denna gyllene medium för att uppskatta Dr.Adodo en stor spell caster för att hjälpa mig att hämta tillbaka min relation med min ex älskare när han slutade och vände tillbaka på mig under ganska lång tid (6 månader sedan). Han utförde ett pass för mig och inom 48 timmar efter förtrollningen hade avgivna jag får en text från min ex att säga att han är ledsen för den smärta och tårar att han hade orsakat mig och att han inte kommer att göra en sådan sak för mig igen hans liv. Jag blev förvånad, men senare accepterade honom tillbaka igen. Någon som är i samma linje av problem eller annan som vill kontakta en spell caster bör gärna kontakta Dr.Adodo nu på denna e-postadress: Adodospelltemple@gmail.com eller så kan du kontakta honom via hans hemsida: http: // adodospelltemple .wix.com / adodospelltemple eller ring honom genom hans mobilnummer +2348156784928

  SvaraRadera
 136. TACK TILL STOR DR Sunny FÖR LÖSA mina problem HANS e-post (drsunnydsolution1@gmail.com

  Mitt namn är fröken Fatima, jag var gift med min make i 5 år vi levde lyckliga tillsammans för detta år och inte förrän han reste till Australien för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess har han hatar mig och barnen och kärlek hennes enda. så när min make kom tillbaka från resan sade han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han kommer nu till Australien för att se att andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag var bara vistas med min mamma och jag var inte behandlas bra eftersom min mamma gifte sig med en annan man efter min far död så man hon gifte sig inte behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka hem eftersom jag älska och vårda honom så mycket, så en dag som jag bläddrar i min dator jag såg ett vittnesbörd om denna spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och imponera på mig så mycket jag tänker också på att ge det ett försök. Till en början var jag rädd, men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att behålla lugnet för bara 24 timmar att min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa överraskningen fick jag ett samtal från min make på den andra dagen som frågar efter barnen och jag kallade DR Soligt och han sade dina problem är lösta mitt barn. så detta var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från DR Soligt, jag vill att ni alla på detta forum för att ansluta sig till mig för att säga ett stort tack till DR Soligt och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom hans e-post) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och predikament i livet. återigen sin e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ÄR specialiserade på FÖLJANDE PASS.

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.

  (2) Om du alltid har mardrömmar.

  (3) Om du vill ska främjas på kontoret.

  (4) Om du vill ha kvinnor / män att springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill bli rik.

  (7) Om du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja dig från din man.

  (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.

  (13) Graviditet stava att föreställa sig barnet

  (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur det skede

  (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande bryts isär.

  (16) om du har någon sjukdom som (HIV), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner om befrielse för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontakta honom om du har något problem att han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ringa mitt nummer på 2348077620669

  SvaraRadera
 137. Min pojkvän hade den här tjejen som har förstör hans relationer i flera år, han gjorde slut med henne tre år sedan, men hon fortfarande kontrollerar honom och förstör de flesta av hans relationer. Jag var nu ett offer. Hon kom igen för att ta bort honom från mig, hon försökte allt hon kunde, men jag höll min tro stark och stannade med min pojkvän utan att låta henne mer in i honom. Hon konfronterade mig också, berättade för mig att det finns inget jag kommer att göra för att få henne att lämna honom ensam; Hon varnade allvar att jag äventyrar mitt liv och hon snart kommer att agera starkare än någonsin.

  Jag var rädd och började med tvivel i min styrka eftersom min pojkvän har redan börjat se henne; allt hopp var nästan vilse, jag vet inte hur detta onda dam styr honom sedan den dagen hade där en dramatisk bryta upp. Jag bestämde mig för att hjälpa till att rädda mannen jag älskar även om vi inte kommer att vara tillsammans igen.

  Jag gick till vänner för att få råd och besökte bloggar också. Jag hittade vittnesmål om Dr. Tugala kärlek stava och andra, men min ande valde honom. Jag tog mod och mailade honom och mitt liv förändrats sedan dess. Den onda damens makt över min pojkvän förstördes och hon inte har någon andlig ansluta igen med honom. Min pojkvän har förändrats; Han mår så lättad och frisk nu än tidigare. Han mailade också tacka Dr Tugala för kärlek stava och uppmuntrade mig att också dela vår egen vittnesbörd på bloggar. Vi är tacksamma för vad du har gjort. E-posta honom och få din egen mirakel genom acubespiritualhome@live.com eller dennes direktlinje +2348153363941.

  acubespiritualhome@live.com
  +2348153363941.

  SvaraRadera
 138. Jag känner på samma sätt som någon annan kvinna med sorg och vad skulle jag ha gjort om inte för DR. Adodo, mitt namn är Ruby, jag är 38 år gammal och jag har en son. Tyvärr nästan ett år sedan hans far gjorde slut med mig på grund av ett misstag som jag gjorde och jag behöver verkligen honom tillbaka. Han är det bästa som någonsin har hänt mig och jag vill att vår familj att vara komplett igen, jag vill tillbringa resten av mitt liv med honom. Jag läste på nätet att Dr Adodo hjälpte en kvinna i den här situationen och jag kontaktade honom för att få hjälp. Jag växte upp med mina föräldrar skilde sig och jag vill inte ha det för min son och jag saknar min man så mycket och bara vill att vår familj att bli hel igen Jag vill att mitt livs kärlek tillbaka och jag kan ärligt säga att eftersom han är det enda man jag någonsin verkligen älskade med hela mitt hjärta. Så jag söka hjälp från Dr Adodo och han svarade mig och han kastade en kärlek stava för mig som jag använder för att få tillbaka min man och jag är glad och tacksam mot honom för att hjälpa mig och jag vill att ni alla ska också ha möjlighet jag hade också är Dr Adodo det endast genom hjälp jag någonsin har känt. Lycka till "kan du kontakta den store mannen på Adodospelltemple@gmail.com hans hemsida: http://adodospelltemple.wix.com/adodospelltemple eller ring honom på +2348156784928 hans är redo att hjälpa dig med dina problem.

  SvaraRadera
 139. Mitt namn är Gloria från Sverige, min pojkvän lämnade mig för en månad sedan och han lämnade med en annan kvinna som är 7 år äldre än honom, känner jag mig som mitt liv är helt över så en dag som jag surfar söka på internet för att få hjälp Jag läste på Internet hur en spell caster har hjälpa flera personer att komma dit kärlek tillbaka. Jag har varit Tryck för den senaste en månad och vad jag behöver är att få honom tillbaka och leva med honom glatt. så jag bestämde mig för att ge det ett försök så jag kontaktade spell caster kallas Dr.Adodo och förklara mitt problem för honom och han kastade en kärlek stava som jag använder för att få min pojkvän tillbaka och nu är mitt liv är klar och vi båda är mycket nöjda med relationen. och jag är verkligen tacksam för den här mannen för vad han har gjort för mig och min familj, Tack så mycket och jag kommer att fortsätta att säga mitt vittnesbörd om och om igen. för dem du behöver hjälp eller har samma problem som jag bör kontakta honom på hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com eller ring hans mobilnummer +2348156784928 eller via webben http://adodospelltemple.wix.com/adodospelltemple

  SvaraRadera
 140. Mitt namn är Andrew Allen från Sverige, vill jag snabbt berätta för världen att det finns en verklig on-line spell caster som är kraftfull och äkta, är hans namn DR ADODO, Han hjälpte mig nyligen att återförena min relation med min make som lämnade mig , När jag kontaktade DR ADODO kastade han en kärlek stava för mig och min make som sade att han inte har något att göra med mig igen ringde mig och började tigga mig. Han är tillbaka nu med så mycket kärlek och omsorg. Idag är jag glad att låta er alla vet att detta spell caster ha befogenhet att föra älskare tillbaka. eftersom jag är nu nöjd med min make. Till alla som läser den här artikeln och behöver någon hjälp, DR. ADODO kan också erbjuda alla typer av hjälp som återförenas äktenskap och förhållande, Härdning av alla typer av sjukdomar, Graviditet Stava, och massor mer. Du kan kontakta honom Via detta mail Adodospelltemple@gmail.com eller ring honom 2348156784928. webbplats; http: //adodospelltemple.wix.comadodospelltemple.

  SvaraRadera
 141. Jag känner mig så tacksam och har bara ord vittnesbörd om en kraftfull spell caster kallas Dr.Adodo som hjälpte mig att få min älskare tillbaka inom loppet av 24 timmar. Vi hade varit ifrån varandra i ca 3 månader, Vid första jag kände aldrig jag gjorde det rätta genom att kontakta en spell caster, men jag älskade min älskare så mycket att jag inte kommer att ge honom upp för någonting i den här världen. Så jag bestämde mig för att kontakta Dr.Adodo genom sin postadress jag hittade på internet och jag berättade för honom om min situation, jag först lärde Dr.Adodo kommer inte att kunna föra min älskare tillbaka tills min älskare ringde mig och var så ivrig ha mig efter 48 timmar som jag kontaktade Dr.Adodo. Nu mig och min älskare leva tillsammans och han kan inte spendera en timme utan mig, jag känner mig så lycklig att dela detta vittnesbörd eftersom det fanns ingen negativ handling bifogas DR.Adodo Stava, Hans spell var så snabb och tillförlitlig. Du kan kontakta Dr.Adodo på sin e-post om du verkligen vill att din älskare tillbaka på e-post: Adodospelltemple@gmail.com Eller ring Dr.Adodo mobilnummer på +2348156784928 eller kontakta honom direkt på sin webbplats website: //adodospelltemple.wix .com / adodospelltemple

  SvaraRadera
 142. Jag skulle inte ha trott att en dag skulle jag dela min cancer överlevnad med någon eftersom cancer har nästan avslutat mitt liv. Jag välsignar denna trogen dag gick jag på nätet efter hjälp och jag hittade min hjälp från Dr. Sandra Hilton arbetar under Rick Simpson att slå cancer som nästan hade sugit livet ur mig och hennes cannabis oljan var så effektiv som den säger att det är. För dem som har problem med cancer, bör de inte tveka, kontakta dem bara för att ta hand om problemet och se till att hon har löst problemet. Jag vill också använda detta medium för att uppskatta Dr. Sandra Hilton för vård, stöd och naturligtvis cannabisolja eftersom jag inte skulle varit här om det inte var för henne. Tack Dr. Sandra Hilton och Gud kommer att välsigna dig mer. Idag, jag erkänner storhet cannabisolja och de som vill köpa olja, vänligen hennes e-post: hiltonmedicalservice@outlook.com.

  SvaraRadera
 143. Hej, allihop,

  Jag är en privat långivare, jag erbjuda lån på 2% detta är ett legitimt företag med heder och skillnad är vi redo att hjälpa dig i alla finansiella problem som du är vi erbjuda alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (rllender@hotmail.com)

  Också ge följa uppgifter så att vi kan gå vidare med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som krävs:
  Varaktighet:
  land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:

  Kontakta oss med ovanstående uppgifter om vår e-post: rllender@hotmail.com

  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 144. Tack till stora DR Sunny för lösa min problem hans EMAIL är (en drsunnydsolution1@gmail.com

  mitt namn är Caroline Nelson, jag var gift med min man för 5 år vi levde lyckligt tillsammans för detta år och inte förrän han rest till USA för en resa där han träffat denna tjej och sedan sedan han hatar mig och barnen och älskar henne bara. så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han nu skulle USA att se att andra akvinna. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandla bra eftersom min mor gifte sig med en annan man efter min far död så mannen hon gifte sig med inte var att behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man hemma eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket , så en dag när jag surfade på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponera på mig så mycket jag tänker också på ge det ett försök. Vid första jag var rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att vara lugn för bara 24 timmar att min man kommer tillbaka till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde DR Sunny och han sa dina problem är löste mitt barn. så detta var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress av bromsar av en ond dam så med all denna hjälp från DR Sunny, Jag vill att ni alla på detta forum att gå med mig för att säga ett stort tack till DR Sunny och jag kommer också råd för någon sådan eller liknande problem eller någon typ av problem bör också kontakta honom hans email är) (, drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och dilemman i livet. hans e-postadress är återigen (den drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ÄR SPECIALISERADE PÅ DEN FÖLJANDE FÖRTROLLNINGEN.

  (1) om du vill ditt ex tillbaka.

  (2) om du har alltid dåliga drömmar.

  (3) om du vill att främjas på kontoret.

  (4) om du vill kvinnor/män att köra efter dig.

  (5) om du vill ha ett barn.

  (6) om du vill vara rik.

  (7) om du vill binda din make/maka för att bli din för evigt.

  (8) om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja sig från din man.

  (12) om du vill att dina önskemål ska beviljas.

  (13) graviditet spell att formulera baby

  (14) garanti du vinna de oroande rättsfall & skilsmässa oavsett hur vad stage

  (15) stoppa din äktenskap eller förhållande från bryta isär.

  (16) om du har någon sjukdom som H I V, (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner för befrielse för ditt barn eller dig själv.

  än en gång se till att du kontakta honom om du har några problem som han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (den drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart.

  SvaraRadera
 145. Att leva ett liv av en ensamstående mamma för nio (9) månader har inte varit lätt, eftersom far till mitt barn lämnade mig när våra barn var bara tre månader gammal och sedan betala räkningar och ta hand om mitt barn var enorm utmanas och veta att min man är ute tillbringa tid med en annan kvinna gjorde mig mer ledsen som var det ögonblick en vän till mig berättade att hon har läst en hel del bra recensioner om en stor spell caster kallas Dr.Adodo om hur han har hjälpt en hel del människor i det förhållande eller äktenskap problem. Ärligt jag blev chockerad av att sådana saker verkligen existerar i den här världen, men den goda nyheten är att jag hittade verkligen Dr.Adodo mycket användbar eftersom genom hans hjälp min make kom tillbaka till mig inom 48 timmar som förtrollningen har gjuten. Med får sådan stor tjänst och välsignelse från Dr.Adodo jag beslutat att gå de människor som har i ett eller annat sätt hjälpt världen att veta sådan person likeDr.Adodo genom att släppa sina uppgifter som är +2348156784928 eller via e-post (Adodospelltemple @ gmail Com) kan du visa eller kontakta honom via hans hemsida http://adodospelltemple.wix.com/adodospelltemple

  SvaraRadera
 146. Mitt namn är Malina, från Storbritannien. Jag vill dela mitt vittnesbörd med allmänheten om vad detta tempel som kallas (änglarna lösning) har gjort för mig, detta tempel har just fört tillbaka min förlorade ex älskare till mig med deras stor besvärjelse arbete, jag dejtade mannen heter Steven var vi tillsammans under en lång tid och vi älskade våra self's men när jag inte kunde ge honom ett gossebarn för 5 år han lämnade mig och berättade han kan inte fortsätta längre då jag nu letar efter sätt att få honom tillbaka och också bli gravid, tills en vän till mig berättade om detta tempel och gav mig sin kontakt e-post, då du inte kommer tro detta när jag kontaktade dem på mina problem de förberett objekt och kasta förtrollningen för mig och få min förlorade man tillbaka , och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och resultatet påstod att jag var gravid, är glad idag är en mamma till en uppsättning tvillingar, en pojke och en flicka, jag tackar templet återigen för vad de har gjort för mig, om du är ute där passerar genom något av detta problem som anges nedan : Maila drsunnydsolution1@gmail.com

  (1) om du vill ditt ex tillbaka
  (2) om du har alltid dåliga drömmar.
  (3) du vill främjas på kontoret.
  (4) om du vill ha ett barn.
  (5) växtbaserade vård
  (6) du vill vara rik.
  (7) du vill knyta din make/maka för att bli din för evigt.
  (8) om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) låta människor lyda dina ord och göra din önskan
  (10) fall lösa etc.

  Kontakta dem på deras tempel email på drsunnydsolution1@gmail.com och få alla dina problem lösta

  Tack

  SvaraRadera
 147. Var du än är i detta ögonblick min familj och jag vill tacka er för att hjälpa min far bli bättre. Läkaren kände han hade leukemi ålderdom, som förekommer i hans blod som en cancer infektion. Efter att ha tagit cannabis olja i rätt dos du gav oss för ett par veckor dess nya blodtest visade en stor förbättring. Infektion är bara lätt och behöver inte längre se en onkolog. Han är nu njuta av vår nyfödda son vid en ålder av 85 planerar att vara med oss under en lång tid framöver och för er som vill kontakta Dr. Walsh, hans e-post: drwalshmedicalservice@outlook.com. Dr. Walsh, Tack igen. Gud välsigne dig och hålla dig väl.

  SvaraRadera
 148. Min fru var mycket infekterade med lungcancer, fick hon även dagar kvar att leva. Jag är glad att kunna säga att hon är nu väl och hälsosamt som en nyfödd med hjälp av Dr Gareth Walsh och hög grad av cannabis olja. Vänliga hälsningar Dr Gareth Walsh som förvärvar drog cannabis olja som användes för att bota min frus lungcancer efter några månaders behandling, kontakta Dr. Gareth Walsh på alla medicinska utmaningar på sin e-post: drwalshmedicalservice@outlook.com för ytterligare hjälp. Än en gång vill jag tacka Dr Gareth Walsh för hans hjälp och hjälp som räddade min fru. Vi är nu glada att hon är stark, friska. Tack så mycket, du är en Gud sände. Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 149. Hej alla är Kim från enad stat i Amerika är här för att vittna i namn av denna stora man som har fört tillbaka lycka till min familj efter min älskare Chris lämnade mig för 3år för en annan kvinna, jag verkligen älskade Chris eftersom han var min första älskar jag försökte allt i min makt för att få Chris tillbaka till mitt liv men människor jag träffade bara hålls på scamming mig och ljuger för mig, sedan normalt på lördagar jag går ut för att göra mitt hår och få lite grejer, sedan jag hade människor diskuterar på salongen om de inte lyssnar på det radio väl att det finns ett program (hur jag kom tillbaka mitt ex) och började prata mycket om Dr Steve hur den här mannen har hjälpt massor av människor i att föra tillbaka det älskare, så omedelbart jag gick nära dessa damer träffade jag på salongen och jag förklarade saker för dem att de sa att jag skulle försöka kontakta Dr Steve att han har varit tal om staden och folk verkligen kontakta honom för att få hjälp omedelbart vi sökte på internet och läsa stora saker om Dr Steve jag nu fick alla Dr Steve kontakt direkt på salongen jag gav Dr Steve ett samtal och jag delade mitt problem med honom att han bara berättade för mig att inte oroa sig för att jag bara ska vara glad, han sa bara att jag skulle skicka honom några några detaljer som jag gjorde, och sedan fick han tillbaka till mig att allt skulle vara okej inom 36hours jag var så glad då Dr Steve gjorde sitt arbete och han misslyckas inte mig, min älskare Chris kom till mig i tårar och bad om ursäkt till mig för lämnar mig i djup smärta för bra 3år, så han bestämde sig för att bevisa att han aldrig kommer att lämna mig av någon anledning gjorde han mig hade tillgång till sitt konto och gjorde mig hans anhöriga på hela hans vilja, nu den mest perfekta sak är att han kan inte spendera en minut utan att se mig eller ringa mig, Är så tacksam att Dr Steve för att föra tillbaka den lycka som jag saknar i flera år, kontakta Dr Steve för hjälp han är en pålitlig man SUPREMESPELLS@OUTLOOK.COM

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) [Du vill bli rik.
  (7) Du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Om du vill stoppa din skilsmässa.
  10) Hjälp att föra människor ut ur fängelset.
  (11) Förbindelse Spells
  (12) Miracle Spells
  (13) Beauty Spells
  (14) PROFETIA CHARM
  (15) Sevärdhet Spells
  (16) Evil Eye trollformler.
  (17) Kissing Stava
  (18) Ta bort Sjuk Spells.
  (19) VAL VINNANDE trollformler.
  (20) FRAMGÅNG vid prov stavar.
  (21) Charm för att få vem du ska älska dig
  (22) LOTTO PASS

  KONTAKT: SUPREMESPELLS@OUTLOOK.COM

  SvaraRadera
 150. Mitt namn är Doris Melody från USA , vill jag snabbt berätta
  världen att det är en verklig on line spell caster som är kraftfull och
  äkta , Hans namn är DR Aluebor , han hjälpte mig nyligen att återförena min
  relation med min make som lämnade mig , när jag kontaktade DR Aluebor han
  kasta en kärlek stava för mig och min make som sade att han inte har
  något att göra med mig igen ringde mig och började tigga mig . han är
  tillbaka nu med så mycket kärlek och omsorg . Idag är jag glad att låta er alla
  vet att denna formel caster har befogenhet att föra älskare tillbaka .
  eftersom jag är nu nöjd med min make . Till alla som läser detta
  artikeln och behöver någon hjälp, kan DR.Aluebor också erbjuda alla typer av hjälp
  som återförening äktenskap och relation , Härdning av alla typer av
  Sjukdomar , Graviditet Stava och massor mer . Du kan kontakta honom via
  detta mail Alueborhomeofsolution@gmail.com
  Alueborhomeofsolution@gmail.com
  Alueborogungunspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 151. Mitt namn är Doris Melody från USA , vill jag snabbt berätta
  världen att det är en verklig on line spell caster som är kraftfull och
  äkta , Hans namn är DR Aluebor , han hjälpte mig nyligen att återförena min
  relation med min make som lämnade mig , när jag kontaktade DR Aluebor han
  kasta en kärlek stava för mig och min make som sade att han inte har
  något att göra med mig igen ringde mig och började tigga mig . han är
  tillbaka nu med så mycket kärlek och omsorg . Idag är jag glad att låta er alla
  vet att denna formel caster har befogenhet att föra älskare tillbaka .
  eftersom jag är nu nöjd med min make . Till alla som läser detta
  artikeln och behöver någon hjälp, kan DR.Aluebor också erbjuda alla typer av hjälp
  som återförening äktenskap och relation , Härdning av alla typer av
  Sjukdomar , Graviditet Stava och massor mer . Du kan kontakta honom via
  detta mail Alueborhomeofsolution@gmail.com
  Alueborhomeofsolution@gmail.com
  Alueborogungunspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 152. Mitt namn är Hellen Els, från Baltimore. Jag vill dela mina vittnesmål med allmänheten om vad den här mannen som kallas Dr.Kruma har just gjort för mig, har den här mannen just flyttat tillbaka glädje till mitt hem och mitt liv personligen jag hört talas om honom innan och jag ifrågasätta honom men när jag gav honom ett försök om mitt misslyckande att ha mitt eget barn och att bli gravid för mannen jag gifte sig kallad Mr.Kenny vi var tillsammans under en lång tid och vi älskade vår jagets men när jag var oförmögen att ge honom ett barn 2 år lämnade han mig och berättade att han inte kan fortsätta längre då jag nu letar efter sätt att få honom tillbaka förrän en vän till mig berättade om den här mannen och gav sin kontakt via e-post:

  (Drkrumacrumen@gmail.com)

  kommer du inte tro det när jag kontaktade honom, tack än en gång den stora Dr.Kruma för vad du har gjort för mig, om du är ute passerar genom någon av detta problem som anges nedan:

  1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill binda din make / maka att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar eller egenskaper? Kontakta honom via e-post: drkrumacrumen@gmail.com

  SvaraRadera