Min pelargon är ledsen


För knappt två veckor sedan fick jag en strålande fin pelargon av sambon. Jag började genast drömma om att ta sticklingar, plantera dem och ha ett svällande hav av de rödbolliga blommorna på balkongen i mitten av maj. 

Men som sagt, det har knappt gått två veckor, och min pelargon mår inte alls bra. :(

Titta vad ledsen den ser ut. Har vattnat två ggr sen jag fick den, vänt den och pratat med den, men den bara slokar.


Trist att se va? Jag som trodde att det pelargoner var världens lättaste blomma att ta hand om. Ska prova att flytta den till något svalare ställe i lägenheten.

Pelargontips mottages tacksamt!


Jag som tänkte ha en hel liten trädgård på balkongen i sommar. Men jag ska forska lite i hur man bäst bedriver persiljeodlingar i blomlådor. Jag återkommer när jag vet mer.

Ursäkta bildkvallen förresten. Jag misstänker att jag råkade aktivera något slags alkolås på den fina kameran i fredags kväll, och nu får jag inte igång den igen. Ska kika i instruktionsboken. Tills dess blir det mobilbilder. Än en gång - ledsen för det.

3 kommentarer:

 1. Jag kan inget alls om pelargoner men kan de ha fryst kanske? Vissa blommor dör ju om de fryser den korta sträckan från affären och hem.

  SvaraRadera
 2. Så det är sant alltså? Jag trodde att killen på ICA skämtade när han erbjöd diverse omslagspapper och påsar för att ta hem en annan krukväxt jag köpte en gång.

  Då kan det mycket väl vara så, men den verkar ha tinat upp lite nu iaf, den fick två nya blommor när jag flyttade den till ett ljusare ställe.

  Tack för upplysningen, trodde som sagt att frysta blommor var en myt :)

  SvaraRadera
 3. Du kan frysa in persilja så du inte behöver köpa det under vintern. Det är bara att klippa det smått och stoppa i plastpåsar eller i burkar. Gott och nyttigt!

  SvaraRadera