Skippa trasan i toan

En trasa till diskbänken, en att damma möbler med, en att städa med i badrummet och en äckeltrasa att torka rent toastolen med. Jag har sjunkit långt ner i trasträsket, men nu är det slut med det!

Jag vet att min fjärrkontroll innehåller fler baciller än toalettstolen, men mitt sunda bondförnuft säger mig ändå att det känns långt mycket äckligare att torka av toan med en trasa än att torka av fjärrkontrollen. 

Bacillstudier i all ära, men min fjärrkontroll luktar helt enkelt inte toalett, och därför tänker jag fortsätta torka av den med min vanliga dammtrasa.

Äckeltrasan däremot har jag nu, en gång för alla, kastat ut. Den skulle säkert kunna bli ren  i en 90-graderstvätt spetsad med DDT och klorin, men jag har inga andra saker i mitt hem som är så äckliga att jag vill lägga dem i samma maskin som äckeltrasan, därför blir den där 90-graderstvätten aldrig av. 

Istället har jag inhandlat engångs-wipes. Alltså papperstrasor som innehåller rengöringsmedel. 60 stycken kostar runt en 20-lapp. Vi städar toan en gång i veckan, så ett paket bör alltså räcka i mer än ett år. Det här med engångs-grejer sticker lite i mitt miljösamvete, men hur mycket energi hade det inte gått åt att köra trasan ensam i maskinen på 90 grader? 

Kan tipsa om att det även finns särskilda wipes avsedda för fönstertvätt. Men som sagt, allt som inte luktar avföring kan min vanliga trasa hantera.


1 kommentar:

  1. åh det där är ju perfekt! ska jag faktiskt skaffa mig. tack för tipset =) och bra blogg du har förresten.

    SvaraRadera