Skriv ut och spara!

I dag hittade jag en briljant skötselguide för krukväxter. Det som är allra bäst är att guiden avslutas med en lista på växter som även klåpare som jag ska kunna hantera.
Jag rekommenderar absolut att skriva ut och spara!

För er som legat sömnlösa av oro kan jag meddela att min finfina pelargon sakta men säkert börjat återhämta sig tack vare ett miljöombyte. Två nya blommor har slagit ut, och nya knoppar antyder att fler är på väg! Jag blev så glad att jag belönade

Jag har också inhandlat en blomlåda till balkongen av min lokala florist. Jag trodde att jag var sent ute, men han hade inte ens hunnit packa upp lådorna från lagret, och upplyste mig om att säsongen inte riiiiktigt hade börjat, men att det går bra att ha blommorna ute på dagtid om man orkar plocka ner lådan framåt kvällen.

Det orkar förstår inte jag, kommer bara att glömma bort det, så i stället tröstplanterade jag körsbärstomater, gräslök, persilja och rädisor inomhus. (Bilder kommer när kameran är kirrad.)
Rädisorna kändes ju i och för sig som ett lite tanklöst val så här i efterhand. Om det är ett frö per rädisa som gäller kommer jag behöva flera tunnland med jord när skotten börjar gro.

Om ni undrar varför blogginläggen uteblivit ett par dagar så beror det på magkatarr. (Aj aj) Men nu är jag fri från kaffe, salt, peppar vitlök, alkohol och stekt mat ett tag framöver och mår riktigt bra! Kanske till och med slänger upp någon magkatarrs-meny under helgen för den som själv har besvär eller bara vill lugna ner magen lite.

Ha en härlig fredag!
/Husmor Mia

1 kommentar:

  1. Hej Mia! Det går riktigt bra att odla tomater på balkongen. Det måste nog vara rätt så varmt ute innan man kan låta dem stå där hela natten. Man kan ha dem i en hink eller en burk modell större. Glöm inte att vattna! Hemmaodlade körsbärstomater smakar verkligen mums!
    HFMM

    SvaraRadera