Husmorssemester Del 3 - Dejliga gratisnöjen i Danmark

Hej allihop!

Här kommer, utan omsvepningar, lite bilder från vår första dag i Danmark.


Nere vid hamnen. Mycket folk. Live-orkester + sol.

Sambons favoritdel från besöket på Nationalmuséet - E.T. Muséet har hur mycket som helst att se, och kostar ingenting att besöka. (Man får till och med tillbaka tian som man stoppar in i skåpet när man låser in sin jacka.)

Danska tortyrredskap från senmedeltiden. Av någon anledning finns alla tortyrgrejer inträngda i en liten skrubb allra, allra längst in i muséet. Inget att skryta med kanske? Ringen med taggar användes runt halsen på fångar.
 
Någon snubbe på en grön häst utanför ett stort hus. (Vi hade inte med någon turistbroschyr på stan...)


Färggranna hus + en hel kaj full med benviftande, glassätande danskar och turister.

En galen ekorre som skrek som en hel karl när den upptäckte att vi stod och tittade på den. Bilden är från parken utanför Palmehuset. (Läs mer nedan.)

Baksidan av Palmehuset - en enorm botanisk samling av tropiska växter och träd. Öppet för allmänheten och fri entré. Missa inte om du är i Köpenhamn om har några timmar att slå ihjäl. 

Det var riktigt varmt och klibbigt inne i växthusen. Man kan gå upp för en trappa och gå ett varv runt odlingarna bland trädtopparna. Eftersom värme stiger uppåt var det ÄNNU klibbigare där uppe, men helt klart värt svettfläckarna!

En bit av trädgården runt Palmehuset.

På promenadslingan i Palmehusets trädgård. Trädgården (eller snarare parken) har växter från hela världen, alla markerade med små skyltar.

Sambon ser en gigantisk, roterande legobit fylld av... just det - Lego - i ett skyltfönster.

Frukostbuffé på restaurant Butterfly mitt i stan. Mycket smaskigt att välja på, även för en vegetarian som jag. (Obs - bläckfisk och lökringar ser förvillande lika ut!) Lite smådyrt dock. När vi hunnit ca 50 meter bort hittade vi en hel uppsjö av restauranger med frukostbufféer för mindre kosing. Alla tycks ha generösa öppettider för sjusovare. En del hade frukostbuffé ända till klockan 16.

Det får räcka för tillfället! Det var skönt att vila upp sig lite efter att ha traskat omkring i ca 6 timmar... I kväll blir det Tivoli! (Ligger granne med hotellet.)

Ha det bra!

/Husmor Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar