Inspirationsfrossa på nyfunnen sajt


Ordning och reda är veckans tema på den här schysst bloggen (sajten?) som jag hittade i dag. Sidan går under titeln Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg, och går ut på precis vad det låter som.

Sorgligt nog kommer jag aldrig någonsin att kvala in bland kandidaterna. Det skulle krävas ett enormt mått av hängivenhet, stålar och fritid för att få det lika fint hemma, men det är ju kul att titta hur andra gör i alla fall!

Kolla till exempel in här hur tjusigt det kan bli med lite eftertanke (och prylar från Indiska). Jag blev särskilt förtjust i tidningsställen på bilden längst ner.

Tyvärr tillverkas de inte längre, men å andra sidan har jag aldrig varit bra på att hålla liv i mina tidningsställ/ korgar/ lådor.

De blir snarare små tidskapslar, fyllda av tjocka specialbilagor ur DN från förrförra sommaren som jag "bara MÅSTE läsa" när jag har tid, veckotidningar som innehåller något läckert recept som jag ska laga "någon gång" och vykort (för att jag vet inte riktigt hur man förvarar dem. Man vill ju både kunna se motivet och hälsningen på baksidan, så då kan man ju inte bara hänga upp dem på väggen?)

När jag sen väl gör mina sorteringsryck så hamnar det mesta i soporna ändå. Slutsatsen är att man måste ta lite ansvar för sitt tidningsställ när man väl skaffat det. Precis som att man måste byta sågspån i hamsterburen/ gå till jobbet när man tjatat till sig en anställning/ äta upp från tallriken även om såsen är äcklig eller vattna blommorna när man envisats med att fylla huset med krukor – trist, men nödvändigt för hushållskarman.

Vart ville jag komma med det här egentligen? Jo! Kolla in Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg!
Hälsningar, /Husmor Mia

2 kommentarer:

  1. Jag kastade bort de flesta vykorten när jag flyttade, sparade endast de som VERKLIGEN betyder nånting för mig. Och dem satte jag in i ett vykortsalbum. (Jag vet inte om det finns sådana att köpa längre, mitt är från 80-talet). Annars kan man ta ett fotoalbum med plastfickor, så kan man läsa hälsningen på baksidan.
    HFMmodern

    SvaraRadera
  2. Ingen dum idé!
    Problemet är dock att jag inte har tillräckligt många vykort för att fylla ett helt album. Om jag hade låtit bli att sprida ut dem i olika tidningskorgar hade jag nog haft det :) Men å andra sidan kan man ju samla ihop de man hittar och fylla på resten av albumet med gamla hederliga foton.

    SvaraRadera